Привет, Anonymous » Регистрация » Вход
Вземи от книжарница ХуЛите!

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Solariya
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 13937

Онлайн са:
Анонимни: 401
ХуЛитери: 5
Всичко: 406

Онлайн сега:
:: marathon
:: LeoBedrosian
:: rajsun
:: mitkoeapostolov
:: rady

Онлайн книжарница

Купи онлайн от книжарница ХуЛите!

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Септември 2021 »»

П В С Ч П С Н
    12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930     

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Съвет на сайта:
8 съветници

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите: Правила и условия за разполагане на реклама

I. OБЩИ РАЗПОРЕДБИ
1. Дефиниции
Чл.1.
При прилагане и тълкуване на настоящите Общи условия използваните термини и изрази ще имат следното значение:
URL - стандартизиран адрес на даден ресурс (например документ или уебсайт) в глобалната Интернет мрежа или друго пространство.
Банер – реклама в глобалната Интернет мрежа под формата на графично изображение с определени размери, което служи за хипервръзка към интернет сайт.
Банер позиция – обособено място в сайта, предназначено за поставяне на рекламни материали под формата на банери.
Eлектронна препратка/линк – връзка, обозначена в определена Интернет страница, която позволява автоматизирано препращане към друга Интернет страница, информационен ресурс или обект чрез стандартизирани протоколи.
Импресия – всяко зареждане на рекламна форма чрез информационната система за управление на рекламни позиции.
Клик – активиране на реклама от потребителя чрез автоматизирано препращане от съответната банер-позиция или линк.
Глобална Интернет мрежа - общодостъпна световно разпространена система от взаимносвързани компютърни мрежи, използвани за пренос на данни, файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси посредством протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол.
Уебсайт / сайт ("website") - обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси.

2. Предмет на Общите условия
Чл.2.
1. Настоящите Общи условия регламентират условията за приемане и излъчване на рекламни материали на сайта ХуЛите и са задължителни за Рекламодателите и Рекламните агенции от една страна и обвързващи за ХуЛите от друга.
2. Отношенията между ХуЛите и всеки Рекламодател и/или Рекламна агенция, желаещи да излъчват срещу заплащане рекламни материали на сайта ХуЛите се уреждат въз основа на индивидуален писмен договор между страните, който изрично регламентира прилагането на настоящите Общи условия. В случай на противоречие между настоящите Общи условия и предвиденото в индивидуалния писмен договор между страните, договорът има предимство. В определени случаи, по преценка на ХуЛите, отношенията с Рекламодател и/или Рекламна агенция се уреждат въз основа на изготвена оферта, изпратена от едната страна до другата страна по електронна поща. Така изпратена оферта има обвързваща сила за страните от момента на получаване на потвърждение/съгласие от другата страна с изпратената й оферта. Съгласието може да бъде изпратено по електронна поща. В тези случаи настоящите Общи условия се прилагат в отношенията между страните, за което страните изрично се съгласяват с одобряването на офертата.

II. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО НА РЕКЛАМАТА
1. Стандартни изисквания
Чл.3.
Не се допуска излъчване на рекламни форми на стоки, услуги или лица, които са под специален разрешителен режим съгласно законови и нормативни разпоредби, без да са налице всички необходими документи, доказващи право на съответната дейност или производство.
Не се допуска излъчване на рекламни материали, които могат да бъдат възприети като обидни, порнографски, противоречащи на закона и добрите нрави, както и материали, нарушаващи чужди права на интелектуална собственост.
ХуЛите си запазва правото да откаже да приеме за излъчване рекламни форми, които противоречат на политиката на сайта или клаузи от подписани договори с трети страни. Правото на ХуЛите да откаже да приеме за излъчване рекламни форми включва, без да се ограничава до: рекламиране на сайтове, посредством които се събират лична информация или данни на потребители, рекламиране на сайтове, генериращи трафик /посещения/ към сайтове, на които се публикува реклама и др.
Чл.4.
Всички рекламни банери трябва да бъдат предварително одобрени преди публикуването им на сайта. Обект на проверката са техническите изисквания към банерите и тяхното съдържание.
ХуЛите си запазва правото да наблюдава и съобразява с интересите на потребителите си и да отказва и спира рекламни банери, които се определят от тях като дразнещи и/или вредни.

2. Технически изисквания
Чл.5.
2.1. Стандартни статични и анимирани банери
. Всички банери, публикувани в сайта ХуЛите задължително трябва да имат рамка с дебелина от минимум 1 пиксел.
. Продължителността на анимацията не може да превишава 15 секунди.
. Бързо променящите се кадри в анимиран банер могат да причинят дискомфорт за потребителите. ХуЛите си запазва правото да отказва публикуването на банери с наситеност над приемливата, съдържащи изключително бързо действие и различни ефекти.
. Банерите не могат да съдържат код с обръщения към други сървъри и връзки, освен служебно залаганите от ХуЛите, или освен изрично одобрените от ХуЛите.
. Всички стандартни банери, публикувани в сайта ХуЛите задължително трябва да бъдат с електронна препратка към интернет сайт на рекламодателя, продукта или услугата, които се рекламират.
. URL адреси не могат да бъдат извеждани като IP адреси.
. Рекламни форми, изработени в Macromedia Flash, трябва да бъдат подготвени за публикуване във формат SWF за Flash Player 6 (или по-нова), ненадвишаващи определените от ХуЛите размери в KB.
2.2. Банери със звук
. Звукът стартира само след действие от страна на потребителя.
. Звукът трябва да протича едновременно с действието в банера.
. Силата на звука не трябва да надвишава 12 db.

3. Изисквания към съдържанието
Чл.6.
. Не се допуска публикуване на рекламни банери с подвеждащо съдържание, например наподобяващи Windows/Mac/Unix системни съобщения, диалогови прозорци и др.
. Не се допуска банерите да съдържат графики, които симулират интерактивност (падащи менюта, полета за търсене и др.), без такава функционалност реално да съществува.

III. ПРЕДОСТАВЯНЕ И ПРИЕМАНЕ НА РЕКЛАМА
Чл.7.
1. Всички рекламни форми се приемат за излъчване след проверка за годност от техническо лице на ХуЛите. ХуЛите си запазва правото да отложи кампанията, ако рекламните форми не отговарят на посочените тук и в тарифата изисквания.
2. Готови рекламни форми се приемат не по-късно от 24 часа преди старта на кампанията през работната седмица. При забавяне в предоставянето на рекламните форми, ХуЛите стартира кампанията като използва служебни банери по своя преценка, които се заместват с рекламните форми на Рекламодателя, след одобрението им съгласно настоящите Общи условия.
3. При отмяна на излъчвания, намаляване на заявения бюджет и други промени във вече съгласуван медия план, които са извършени след началото на старта на планирана и заявена рекламна кампания от Рекламодателят/Рекламната агенция, същият дължи неустойки, както следва:
. В случай на прекратяване на кампания, Рекламодателят/Рекламната агенция дължи неустойка в размер на 20% от брутната сума на остатъка от равностойността на рекламната кампания от момента на прекратяването й.
. В случай на намаляване на заявената и съгласувана стойност на рекламната кампания (бюджет), Рекламодателят/Рекламната агенция дължи неустойка в размер на 20% от брутната сума на разликата в стойностите между двата бюджета.
. В случай, че желае промяна (препланиране) на рекламната кампания, Рекламодателят/Рекламната агенция дължи неустойка в размер на 10% от брутната стойност на рекламната кампания.
Чл.8.
1. Рекламните материали се излъчват от ХуЛите по предварително одобрен от страните медиа план - схема за излъчване на рекламни форми. Във всеки медия план се определят клиентът, периодът, последователността и други условия на рекламирането.
2. Медиа планове се приемат не по-късно от 3 (три) работни дни преди старта на кампанията, след проверка заетостта на позициите. Изключения от посочения минимален срок се допускат по преценка на ХуЛите, в случай че са налице свободни ресурси.
3. ХуЛите си запазва правото за промени в позиционирането и размерите на рекламните форми в случай на технически и/или технологични изисквания.

ІV. ЦЕНИ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ
Чл.9.
1. Рекламните материали и форми се излъчват по възлагане на Рекламодател или Рекламна агенция с индивидуален писмен договор с ХуЛите или въз основа на одобрена от двете страни оферта (медия план) срещу заплащане на възнаграждение, определено съобразно действащата Тарифа за реклама на ХуЛите и уговорките на индивидуалния договор.
2. Актуализация на цените на "брой импресии" се прави на всяко тримесечие на база рейтинга на сайта. При евентуално намаляване на цените, предвидени в тарифата за реклама, цените на всички предплатени от Рекламодателя/Рекламната агенция поръчки в срока на договора се преизчисляват и привеждат в съответствие с новата тарифа. Рекламодателят/Рекламната агенция е защитена от евентуално увеличение на рекламните тарифи само в границите на вече платени медиа планове и схеми за излъчване.
3. Рекламодателят/Рекламната агенция превежда сумата по всяка отделна поръчка преди датата на първото излъчване.

V. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ
Чл.10.
1. ХуЛите се задължава да полага дължимата грижа за предоставяне възможност на Рекламодателя/Рекламната агенция за нормално ползване на услугите - предмет на настоящите Общи условия и индивидуалния писмен договор.
2. В срок до 2 (два) работни дни след началото на кампанията, ХуЛите предоставя на Рекламодателя/Рекламната агенция достъп до онлайн статистика за броя на импресиите и кликовете (посещенията), както и друга статистическа информация за съответната рекламна кампания. Достъпът се осъществява чрез въвеждане на уникално потребителско име и парола за достъп, които ХуЛите предоставя на Рекламодателя/Рекламната агенция.
3. ХуЛите си запазва правото да отложи рекламна кампания при неспазване на посочените условия тук и в тарифата.
Чл.11.
1. Рекламодателят/Рекламната агенция се съгласява да се придържа към условията, определени от ХуЛите, във връзка с изискванията по отношение на рекламните материали и форми, технологичните срокове за работа на ХуЛите, както и по отношение на всяка друга линия на поведение, възприета от ХуЛите и предназначена да защитава своите потребители.
2. Всеки Рекламодател/Рекламна агенция се задължава при ползването на предоставяните от ХуЛите рекламни услуги:
. да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави;
. да не нарушава права на интелектуална собственост на трети лица;
. да уведомява незабавно ХуЛите за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяната услуга;
. да спазва задълженията си, предвидени в настоящите Общи условия.
3. При неизпълнение на задълженията по т.2 от страна на Рекламодателя/Рекламната агенция, ХуЛите има право незабавно да спре излъчването на съответния рекламен материал, както и право на неустойка в размер на 50% от рекламния бюджет. Посоченият размер на неустойката не лишава ХуЛите от правото да претендира за обезщетение и за по-големи вреди над размера на неустойката.

VI. РЕКЛАМАЦИИ
Чл.12.
1. При спор или рекламация от страна на Рекламодателя/Рекламната агенция относно излъчването на рекламните материали, ХуЛите се задължава да предостави статистика и други данни за излъчването на съответния рекламен материал, които се проверяват в присъствието на представители на двете страни, за което се съставя протокол.
2. Рекламодателят/Рекламната агенция следва да отправи претенциите си относно излъчването на рекламните материали в срок до 1 месец, считано от началото на съответната рекламна кампания. В случай, че претенциите са предявени пред ХуЛите след изтичането на този срок, ХуЛите не е длъжна да разгледа съответната претенция, както и не дължи компенсация.
3. В случай на приета рекламация, ХуЛите се задължава да осигури излъчването на съответния рекламен материал, съгласно исканията на Рекламодателя/Рекламната агенция.

валидно към Септември, 2021добави твой текст Двете стотинки » показани 49625 от 50000 заявени
добави твой текстПубликувано на 03.11.2020 @ 17:21:06 (158 четения)

автор: LeoBedrosian » раздел: Избрано проза

Мъкна пазарските торби, когато ме заслепява. Незнайно как медния отблясък ме връща в детството. На същото място в същия двор на същото начално училище, където сричах първите си думи. Когато видях двете стотинки сякаш изпаднах в безтегловност и ефирното ми тяло се смали до размерите на сополив първолак.

 ( пълен текст » 6 коментара » оценка: 5 ) 

Книги на ХуЛитери

Купи онлайн от книжарница ХуЛите!

Последни ХуЛи

17.09.2021 год.
»  Стреля или копае
»  Засукан свят*
»  Сливам се с дъжда...
16.09.2021 год.
»  ЗаГлавие
»  Самотното дърво
»  Ориентирите ги няма
15.09.2021 год.
»  Сега
14.09.2021 год.
»  В една неделна вечер
»  Котка в двор на вегани
»  щурците спят
13.09.2021 год.
»  Няколко стари, изгнили греди
12.09.2021 год.
»  Анатомия на самотата
»  Смисълът на живота
»  Ведра депресия
11.09.2021 год.
»  С дъжда
»  На един интернетен евнух
10.09.2021 год.
»  Последното изкушение
»  Лунно вино
09.09.2021 год.
»  Последен лъч
»  Кауза
»  ще целуна струните
08.09.2021 год.
»  морска пяна в лате макиато
»  Ябълката и Съдбата
»  мама
»  Таро разклад
»  С лято в шепите
07.09.2021 год.
»  Дишай
06.09.2021 год.
»  Припек
»  Единствена Луна
»  Черен кълвач
»  Свободата
04.09.2021 год.
»  Чудният мигоейблър на инженер Лий
»  Вторите стрелци
»  Три минути от края на лятото
»  Есенни трепети
03.09.2021 год.
»  Епилог
»  Вино без мезе да не се пие
»  Присъствието на другия – (Amir Šulić, B i H)
»  Женихът
02.09.2021 год.
»  Разсъмване - (Amir Šulić, B i H)

В и д е о   Х у Л и

Последните 3 клипа
Yпоен

18.07.2017 / 11:00
посещения » 4007

Разплакани Луни

01.06.2015 / 14:36
посещения » 5251

Угаснала Луна

31.05.2015 / 11:50
посещения » 4876

Т ъ р с е н е

Търсене по :


разширено търсене