Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
ХуЛитери:
Нов: Darsy
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14243

Онлайн са:
Анонимни: 1039
ХуЛитери: 0
Всичко: 1039

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Септември 2026 »»

П В С Ч П С Н
  123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930       

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator

С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - Конкурс: Мартенски работи
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Анкета :: Моля, гласувайте за това произведение

5
48%
 48%  [ 17 ]
4
2%
 2%  [ 1 ]
3
14%
 14%  [ 5 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
34%
 34%  [ 12 ]
Всичко гласували : 35

Автор Съобщение
BlackCat
Модератор
Модератор

Записан(а): Nov 22, 2003
Място: Горещ ламаринен покрив

МнениеВъведено на: 08 Мар 2007 11:19:34 » Конкурс: Мартенски работи Отговори с цитат върни се горе

Стоях си на спирката на автобус 213 и наблюдавах хората. И изведнъж... точно така стават страшните и неочаквани неща – обикновено на автобусната спирка и все изведнъж. Та изведнъж, какво мислите установих? Че на хората носовете им растат до края на живота. Да – загледайте се в луничавите носове на десет младежи и после на десет пенсионери и ще видите, че на тези последните, носовете са два пъти по-големи от колкото на младежите. Направо камби, с извинение. Или може би, това е щото бях поизнервен от чакането? Вярно, че то напоследък какво ли не ни полази – то не беше Баба Марта, скъсването на жената на шофьорския курс, сриването на Хулите, кончината на папагалчето ни. Но към всичко това се прибавят и приготовленията за абитуриентския бал. На дъщерята. Ами, да - може да ви се струва, че бързо е пораснала, ама те са така днешните млади – растат като пролетни марулки. Ле-леееей, ама само ако ви кажа, че като чуя за абитуриентски бал (да му опустее и думата – сигурно е някаква я латинска, я византийска, такава завъртяна) и направо ми се появяват гъбички по краката. Честно. А пък жената – женска му работа – като го чуе и веднага почва да чете „Грижи за бебето и детето” на д-р Спок. Аз й викам, дай сега да уточним броя на гостите, които ще каним в къщи, и тези които ще заведем в ресторанта, а тя ми вика слушай, слушай колко гениално го е казал доктор Спок „че отглеждането на децата е дълго и тежко занимание, а родителите са също така човешки същества, както и бебетата”. Колко вълнуващо, нали, изхлипа тя... Но все пак успяхме да уточним, че в къщи ще дойдат 43 души, а в ресторанта само 20. Че то са едни братовчеди, стринки, лели, чичовци – не става и не става по-малко. Това е - 43 на 20. Добре, айде криво ляво ще ги посрещнем, но лошото е, че още не сме избрали тоалета за самия бал. От 3 месеца гледаме модни списания, обикаляме из интернет, където се предлагат модни парцалчета, но още не можем нищичко да изберем. Т.е. ние избираме, ама кви са тия цени, бе брате. Тия хора дето шият, не са ли имали абитуриенти. А пък евтиното нашата не го харесва. Няма, вика, да се обличам като астроложка. Пък аз не съм забелязал астроложките лошо да се обличат, че те много добре си се обличат, особено тези дето са лични астроложки на политици. По едно време харесахме един – и хем марков - на известната фирма „Кльощавата сьомга”, но пък той бил само за абитуриентки с псориазис и такива, които ядат чесън изключително в събота вечерта. Добре поне, че златния пръстен сме го избрали. И обеците (със слончета). Те са от бабите и дядовците. Така е сега, а не като едно време – помня на моя бал баба ми ми подари спарче за баня, а дядо ми - слипове. А жена ми само кърши пръсти, и вика ах детето какво ще облече, ах детето... И пак като зачете оня простак Спок – „през последните месеци от бременността гръдните зърна да се масажират редовно, за да загрубеят. Или съпругът може да го прави с уста”. Ма ти, викам й ядосан, като финландски моряк останал два месеца без водка, съвсем си откачила. Ще ти спра сериалите. Все пак дъщеря ни не чака дете, а ще има абитуриентски бал, дявол да го вземе? Ох, вика тя...ние сме бетер сериал. И ме поглежда като примадона, която току-що е изпяла финала на арията на Дездемона фалшиво. Абе вие, казвам, надушващ вече нещо отеловско (т.е.сърцераздирателно), да не криете нещо? А жената – не, не, просто съм притеснена от датата, нали, и тоалета, де...Ама като я натиснах в ъгъла, но не в този смисъл, който влагат тийнейджърите (все пак сме женени от 21 години), и тя хъка-мъка, изплю камъчето – че цикълът на дъщерята малко се бавел, ама то и друг път така, нали, но този път се забавил като влак от афганистанското бедеже. Е, че колко ще се забави един влак от афганистанското бедеже, репликирах аз, пресилено обнадежден – да се забави, да се забави, викам, 15 дни. Скоро ще дойде, къде ще иде – пуф-паф и ще дойде, опитах да се пошегувам...А жената клати глава като скръбна костенурка и мърмори, че обикновено след седем месеца закъснение, идва нещо друго, а не пуф-паф. Аз се строполих на фотьойла зад мен, ококорен като митничар, на когото са подали не плик с пари, а с картичка с цитати от Евангелието. Значи седем месеца? Седем месеца я, повтаря и тя. Гинеколожката, с която жената се запознала на една киноложка изложба, щото тя била запалена киноложка, макар и гинеколожка, та тя викала била, че честито, защото термина се падал по 24 май. А това е точно на абитуриентския бал...А-ха, викам, значи заедно с “върви народе възродени” и… таквозто… Ама, той, доктор Спок казва...
Абе кофти месец си е март и това си е. Веднъж да дойде април...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя ICQ номер
pencho_zaeka
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Jun 14, 2005
Място: София

МнениеВъведено на: 08 Мар 2007 11:55:45 » Отговори с цитат върни се горе

Опала! Много ми допадна мъжката гледна точка! Laughing Laughing

ПП. Предвиждам място във финалната петица!

_ _ _ _ _ _ _ _ _
Редактирано от: pencho_zaeka на 12 Мар 2007 16:31:11 - общо 1 път.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя ICQ номер
Marta
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Feb 23, 2004
Място: България

МнениеВъведено на: 08 Мар 2007 13:56:54 » Отговори с цитат върни се горе

Very Happy Моите съболезн...т.е. поздравления на автора! Razz
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Punk_Grrrl
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Mar 10, 2007

МнениеВъведено на: 10 Мар 2007 20:18:42 » Отговори с цитат върни се горе

Много ме изкефи! Много готини сравнения!Smile)
И аз мисля, че е много забавно да се види гледната точка на мъжа..!Smile
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
rajsun
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Dec 26, 2004

МнениеВъведено на: 11 Мар 2007 18:25:47 » Отговори с цитат върни се горе

!
Razz
cska_ultras
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Feb 23, 2007

МнениеВъведено на: 13 Мар 2007 14:12:17 » Отговори с цитат върни се горе

Нелепа усмивка без хумор...
vitsavia
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Jan 07, 2004
Място: http://gerganna.blogspot.com

МнениеВъведено на: 13 Мар 2007 14:30:14 » Отговори с цитат върни се горе

Laughing Laughing Laughing Моля, журито, като награждава автора, да му добави и пакет памперси, че то където първи април, там и 24 май!
Стискам палци на автора, пък каквото дойде - с награда, без награда, момиченце, момченце - все е хубаво! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя ICQ номер
jelezniat
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Jun 29, 2006
Място: Казанлък

МнениеВъведено на: 13 Мар 2007 14:44:45 » мартенски работи Отговори с цитат върни се горе

интересни сравнения, наистина, но по същество случката отсъства, затова ми е малко скучен тоя текст
chefo_fr
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Mar 04, 2005
Място: каналът

МнениеВъведено на: 13 Мар 2007 18:30:01 » Съгласен. Отговори с цитат върни се горе

И преходът в началото ми е малко тромав и безпочвен. Разказът тече малко "на общо основание". Има едни подробни описания без те да допринасят на разказа да става по-интересен. А може. Wink

ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Jan 09, 2004

МнениеВъведено на: 13 Мар 2007 20:08:53 » Хо! Отговори с цитат върни се горе

На мен ми харесва!
Разсмя ме, което е целта на задачката.
pencho_zaeka
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Jun 14, 2005
Място: София

МнениеВъведено на: 14 Мар 2007 23:21:59 » Re: Съгласен. Отговори с цитат върни се горе

chefo_fr написа:
И преходът в началото ми е малко тромав и безпочвен. Разказът тече малко "на общо основание". Има едни подробни описания без те да допринасят на разказа да става по-интересен. А може. Wink

Ама ти не разбра - то в това е цялата работа, я! Човекът, ей тъй, от немай къде, насред ежедневните залисии, установява, ама съвсем между другото, че ще става дядо. Обаче дали го осъзнава?

Хубаво е, че излагаш своята гледна точка, ама дай пример как да се пише, де. Или посочи коя творба най-много се доближава до твоите очевидно високи стандарти за качество Wink Иначе звучиш малко самоцелно критикарски. Все пак, тук се "надписват" аматьори, нали?

ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Aug 11, 2005

МнениеВъведено на: 15 Мар 2007 10:34:16 » Отговори с цитат върни се горе

Murmoreneto na edin budesht dyado! Dobreeee!
butterfly
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Oct 28, 2004

МнениеВъведено на: 16 Мар 2007 20:34:44 » Отговори с цитат върни се горе

И мен ме разсмяSmile)) Сигурно е, защото догодина ме очаква бал, а и мразя март заради многото празници. Поздрав за автора!
thebigplucky
ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Apr 10, 2004
Място: До брега на морето,но не съвсем.

МнениеВъведено на: 17 Мар 2007 20:45:04 » ... Отговори с цитат върни се горе

Very Happy
Честито! Какво друго остава да кажем...
И добре разказано!
Very Happy

ХуЛитер
ХуЛитер

Записан(а): Oct 28, 2004
Място: Русе

МнениеВъведено на: 18 Мар 2007 15:13:56 » Горко и на женските бащи...... Отговори с цитат върни се горе

Страшно нещо....кажете си едно здрасти в леглото и след девет месеца вече трябва и да се дундуркаме......напредва техниката!!!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Покажи мненията преди:      
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Можеш да пускаш нови теми
Можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума