В дупката 17

Автор: sradev
Дата: 27.03.2005 @ 12:06:14
Раздел: Други ...


вчерa

Сутрин ставам, набързо се обличам
бързам, тичам - в училище отивам
там ме чакат моите другари
и учителите стари.

Първия ме вдигна - писа ми двойка
Втория ме вдигна - видял ме с девойка
Третия ме вдигна - видял ме с Боби
и ми писа цве във скоби...

Стара суинг песничка
В кафенето на хотела - сутришното кафе с ром. В моят случай - с чай. Както и може да се очаква - чай в торбички. А чаят от торбички винаги има вкус на прах. Защо? Може би торбичките са правени от прах?

На съседната маса - две куклички. Мязаха ми на Кен и Уонт. Естествен блонд, естествено лъскави. Естествено, в нови дрешки модел Коко Пипе. Разговарят като в театър - добре, че съм от подветрената страна.

Кен: Купих си нова кола. С окачване от тавана!
Уонт: Бях на гости у Хев. В новата му къща! Под пода му - аквариум! Ходиш като по вода. На него всичко му върви като по вода. Колко пари е похарчил!
Кен: Да, при нас е застрахован. 100 000 е месечната му вноска за къщата. Наистина къщата е много хубава.
Уонт: Едно уиски барбекю и чинийка препечена ракия.
Кен: Днес си на диета? Излезнала е една нова, доматена. Сутрин едно зелено доматче трушия, на обед един узрял домат, вечер лъжичка доматено пюре с жен-шен. Много свежа.
Уонт: Пробвай диетата с рибена мазнина. Само от риба. Сутрин навлек от дроб на акула, на обяд морски краставици пържени в хайверено масло, на вечеря пастет от мозък на кашалот. Но акушерът ми каза, че целулоид се събирал, та трябва по-често да ме стърже. А на тебе малко целулоид добре ще ти дойде - мускулите ще подчертае.
Кен: Хев се е застраховал и срещу неправилни диети. А Хева - дори срещу одраскване от метеор!
Уонт: Хева беше с нова рокля от Педигри Пал. Ама смешно в нея изглежда. Като я погледнеш от пода и фльонгата я прави на фльорца.
Кен: Аз пък си мислех, че понеже е лудо влюбена в Тейк. Той е истински Лъв.
Уонт: Тя нещо го изоставила. Тейк от отчаяние си продава колекцията стъкълца. Иска ми се да имам едно.
Кен: Ако продава и онова от очилата на Разглаз, ще го купя.
Уонт: Искам да ми го подариш в тенекиена кутийка!

Плащам си чая и излизам. Кошчето за булкук пред вратата - пълно с куклички. Няма го оня змей да им вдъхне живот. Или поне да им дръпне конците.

Край будката - опашка за супа. Чакат мълчаливо. Който вземе супа - веднага я излива на тротоара. Събират пластмасовите чинии за сервиз. Зазвъня тоалетната и всички се запътиха да получат Облекчение.

Имам още малко време до тръгването на автобуса за излизане. Мотая се по улицата "Нова Вселена". Ненадейно се изпълни с квадрати. Някои дори приличаха на кубове. Свежо излезнали от триквадратника на край улицата и вече чоплеха думи. Чоплеха и плюеха. Помислих си, че до вечерта улицата ще стане до колене в думи. Ама като се вгледах по-внимателно видях, че те са съвсем изтъркани, добре ослюнчени и ще изтекат в стъклопровода.

270305
Сладар

Този текст идва от ХуЛите
http://hulite.net

URL на тази публикация е:
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=24870