Доктор Би среща Мосю Люклер

Автор: Lombardi
Дата: 16.06.2022 @ 15:08:46
Раздел: Хумор и сатира


Доктор Би както винаги с нежелание се дотътри до дома си за да се подложи на поредното изтезание, вечерята. Госпожа Би , властна, все известна душевадка с претенции за изискан произход беше пуснала музика като прелюдия към поредното изтръгването на душата на бедният доктор.
- Скъпи, вечерята е сервирана – изчурулика мощно госпожата и смрази кръвта на жертвеният агнец.. Доктор Би още си спомняше какво се случи когато дяволското изчадие до нарече „скъпи“ последният път, затова въздъхна тежко и се приготви да посрещне съдбата си като нещо подобно на мъж.
- Какво е това ?- изнервено посочи доктора към огромният куп чинии пълни с всевъзможни неща .
В трапезарията изникна висок почти двуметров мъжага с клепнали уши и за рецитира менюто с лек лигав акцент.
- За вас и най вече за Госпожата съм приготвил лучена супа, петел във вино, мляно сурово говежда с лук, касоле, тартифлет,патешко конфи, киш,…
- Ти пък кой си и какво търсиш в дома ми? И кой яде мляно сурово говеждо или тартифлет, каквото и да означава това?
- Докторе – истеричният крясък на госпожата върна Би в реалният свят и деликатно му подсказа че изказването на лично мнение е забранено със закон .
- Това е мосю Люклер, новият ни готвач . Трябва да се отнасяш с голямо уважение към него - изпърха с мигли госпожата към мосю Люклер – ние много го ценим , нали ? Той е изключително талантлив и мил човек.
Доктор Би не знаеше дали да плаче или да се смее, но поглеждайки Госпожата варианта със смеха веднага отпадна. Опита мляното сурово говеждо , зацъка с език в знак на удивление а насълзените му очи показаха на останалите колко му е вкусно. Премина смело през касолето, тартифлета и патешкото конфи , изръсвайки от време на време някое одобрително грухтене. Огледа се за чаша вино, но явно петела го бе изпил докато се вареше в него .
- Много добре Мосю , а сега скъпа имам спешен случай и трябва да отида спешно в кабинета си.
Доктор Би се изправи и с твърда стъпка се запъти към спешният си случай, „Дебелата Грета „ да обърне по най бързият начин няколко бири и да си оправи вкуса от манджите на двуметровият дакел.

Този текст идва от ХуЛите
http://hulite.net

URL на тази публикация е:
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=199562