Чудеса и приключения на един човек

Автор: van-ko
Дата: 19.12.2004 @ 13:21:25
Раздел: Приказки


(глава първа)

Един човек, който се казвал 0, си помислил ,,какво е мисълта" и мислел така дни наред. Най- накрая си помислил че ,,мисълта е това за каквото той сега мисли".
0 много искал да гледа всички филми на земята. Но това било невъзможно, защото той бил на 69г. А някой му предсказал че ще умре на 95г. Той гледал всички филми, които дават на телевизора, (той имал и компютър), изтеглял филми от компютъра, гледал видеокасети и т. н.
Той работил в фирмата ,,жабоци", която произвеждала капачки за бутилки. Всяка вечер той спял в хотел, защото нямал къща. 0 нямал приятели и бил сам. На вид бил грозен, но бил много добър. Правел разходки, за да не му е скучно сам (може през това време да му се запише филм). Когато 0 бил на 70г. мислел ,,какво ли ще ми се случи когато съм на 75г.". Когато станал на 75г. се случило чудо той станал на 18г. и вече си мислел ,,ето че стана чудо станах на 18г. вече ще мога да изгледам всички филми на земята, но не е сигурно" .
Скоро го изгонили от фирмата, защото започнал да произвежда некачествени капачки. И той започнал да търси ,,Друга работа" и си намерил. Станал таксиметров шофьор. Таксито му се казвало ,,капино тенон".Скоро се оженил и имал още повече грижи. Пък после се родило и дете и вече съвсем не знаел какво да прави. Той си мислел ,,ако имах приятел сигурно ще ми стане лесно".

Този текст идва от ХуЛите
http://hulite.net

URL на тази публикация е:
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=19006