Торта Калашникова с канела много целувки и обелени банани

Автор: veshter
Дата: 15.10.2011 @ 13:27:30
Раздел: Хумор и сатира


Или как да заслужим разстапящо-карамелени целувки след вечеря?
Някой да е чувал за торта "Калашникова"? С канела, много целувки и обелени банани? Едва ли. Но всички обичаме вкусните сладки чудесии, които ни глезят с превъзходен вкус и радват очите ни с красотата си.
Такава една неземна феерия на вкуса съм спретнал за онези специлни случаи, в които се говори за горещи страсти, изгаряща любов и още нещо.

Всъщност рецептата не е нищо особено, но нейното изпълнение изисква доза внимание, две дози отдаденост и поне три дози късмет. За да може резултата да бъде достатъчно зашеметяващ. В противен случай чувството на неудовлетвореност ще надделее у вас както след не особено успешен опит за летене. Всъщност исках да кажа секс, но уви, така се получи. Особено внимание трябва да се отдели на онази част на рецептата, в която детайлно се описва внимателното обелване на бананите. Но за това малко по-късно. По важни в случая са целувките. Целувките винаги трябва да бъдат разтапящо-карамелени отвън и нежно-меки и ефирни вътре. Иначе вместо целувка можете да се сдобиете с дъвка със захар, което е кофти, защото рязко се повишава риска от кариес.

Необходимите продукти за една малка торта "Калашникова" са: Шест яйца. По възможност пресни и от женска кокошка. Не че от стара няма да станат, но гледайте поне да не е някой тиранозавър, защото много трудно бихте отделили жълтъците от белтъците. Захарна пудра, около 400 грама водка. Не, това с водката по-късно - напудрената захар трябва да е 400грама. Един лимон. Лимонът е хибридно цитрусово дърво дърво от семейство Седефчеви. По-точно хибрид между бергамот (Citrus aurantium) и цитрон (C. medica) . Лимоновите плодове са овални или яйцевидни, с дължина между шестнадесет и деветнадесет сантиметра и диаметър около пет сантиметра. Звучи добре, нали? Зрелият плод е светло-жълт на цвят с характерен кисел вкус. Внимавайте с употребата - може да предизвика усещане за бивш или настоящ дразнител. Сметана. Много важен елемент в рецептата. Една опаковка от 500 милилитра ще ви свърши работа, даже може да остане за да понамажете тук и там. Лъжичка царевично нишесте, не повече, за да не ви боли главата след това. Канела. Канелата не е канелката на бурето. Това е специално уточнение за хомо еректикус, ако сричат в момента рецептата. Количеството е според вкуса - колкото повече, толкова по-вкусен сутляшът, както всички знаем. Доза ванилия. Да не се бърка с друга доза - ефектът няма да е същия. Банани. И тук важи правилото за повечето и по-хубавото. И сега идва реда на обелването на бананите. Длъжен съм да уточня, че по ваше желание може да не ги белите. Лично аз започнах да ги беля преди да ги ям, след като забелязах в едно предаване на Енимъл Планет как една маймуна, един нищо и никакъв примат, първо ги белеше и след това ги хапваше. Изводът в случая е, че от време на време не бива да забравяме, че сме произлезли от маймуните. Колкото и да не ни се вярва. Дори Сър Артър Кларк и Стенли Кубрик го доказаха. Но, да се върнем на техниката на обелването на банана - плодът се хваща с двете ръце от долния край, отхапва се горчивата част от горе и с помощта на зъбите кората се свлича до пълното му обелване. Това е методът на шебека. Има и втори метод, но той е по-сложен, да не ви занимавам. И така, вие вече сте набавили всички необходими продукти. Време е за самото приготвяне на вашата канелено-целувчена Торта "Калашникова":
Отделяте жлълтъци от белтъците, като запазвате жълтъците. Разбивате в подходящ съд, може и на ръка, на сняг белтъците. Докато бъркате внимателно добавяте напудрената захар, дозата ванилия. Повтарям, не бъркайте дозите! Добавяте и лъжичка царевично нишесте, не се притеснявайте, няма да се превърне в качамак. Ще познаете, че сте на прав път след като обърнете съда и пухкавите кандидат-целувки не се посипят по нежните ви нозе. След това действие идва следващото - подгрявате фурната точно на 120 градуса, изсипвате целувките в подходяща тава, предварително наложена с леко намаслена хартия за печене. Оформяте една огромна, прекрасна целувка, леко вдлъбната в средата. Може да украсите по ваш избор краищата с помощта на сладкарски пош или с пръсти. Пръстите са за предпочитане, с поша е прекалено снобарско. След това слагате вашата огромна целувка в горещата пещ и чакате ни повече-ни по-малко от 3 часа. Без да отваряте, моля! Вашата целувка не трябва да се пече, тя трябва бавно да се суши. Внимавайте да не превтаса само. След като изключите фурната, оставете целувката вътре да изстине. Не отваряйте. Не бързайте. Не заспивайте. Ако силно желаете разтапящо-карамелени целувки, трябва да имате търпение и да си ги заслужите. Иначе, както вече казах, ефектът ще е дъвка със захар и реална опасност от кариес.

Докато чакате целувката да втаса, може да се пробвате да приготвите крема. Разбийте сметаната. Може и на ръка, но не е същото - по-добре е със строго предназначения за това уред. Настържете фино с рендето кората от оня, сладкия плод с петсантиметровия диаметър. Сега идва ред на жълтъците на тиранозавъра. Те се слагат в крема. Не в корема. Но не веднага, ще стане беля. Разбийте ги добре на водна баня, този път задължително на ръка. Ще познаете, че сте ги изкофтили ако се втвърдят. Ако не сте - сложете и тях вътре. Всичко това бавно и с внимание се разбърква. Готовият крем трябва да е мек, приятен, със сатенена консистенция, която неистово умолява: "Изяж ме, изяж ме!" И така, неусетно, дойде ред и на водката. Силата на истинската, зърнена водка е невероятна. В смисъл, че дава сила, смелост и трансплантира криле на употребяващите. Е, понякога трансплантира и черен дроб, но това в добрите семейства никога не се случва. Не заменяйте в никакъв случай водката с каруцарска ракия - това за хомо еректус, ако продължават да сричат рецептата. Добре е и вместо водка да не се слага Eau de cologne, иначе няма да е Калашникова а а`ла Аlain Delon. Добавяте много внимателно 30 грама водка в крема, добре е да разбъркате. И така, вашият крем е готов! След като сте приготвили крема, време е да погледнете във фурната - ще има ли разстапящо-карамелени целувки или просто кариес. Ако се окаже, че ще посещавате дентист, не съжалявайте. Това може да e повод за запознанство.
Да предположим, че усилията ви са възнаградени, късметът ви е сработил и след вечерята задължително ще има разстапящо-карамелени целувки, щедро гарнирани със сметанено-сатенен крем. Вадете смело вашето творение, без да щадите намажете обилно с крема. Ако остане от него, не го хвърляйте, току виж ви послужи и за нещо друго. Украсете отгоре с нарязаните бананани, посипани щедро с канелата. По желание може да сложите бананите необелени и ненарязани. Ефекта обаче няма да е същия. Но поне няма да има опасност от кариес. Наздраве!

б.а. Забравих да ви кажа, че са необходими 110 мл водка 30 мл за крема и по 50 мл за двамата. Ако сте сама, внимавайте с поникването на крилете. Ако дегустаторите на тортата Калашникова са повече - моля, правете любов а не война - не превръщайте дегустацията във война с торти!

Този текст идва от ХуЛите
http://hulite.net

URL на тази публикация е:
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=143707