Искам да повдигна въпроса за публикуването на вече публикувани произведения. Доколко морално е това. Например хулитер с никнейм doctora. И защото констатира в един свой коментар, че имам много свободно време, реших да направя една кратка статистика на част от неговите публикации за 2020 г. - заглавия и брой общи публикации през годините на тези заглавия и тяхното съдържание:
От Сълзата на Аллах до Мъртвото Море – 3 пъти
Играта на змията с аналога под дървото на греха – 2 пъти
Опити (1), Суфии (1) – 2 пъти (съдържанието е едно и също)
В стихове от охра и мълчание – 2 (като през 2020 вече е в „Избрано поезия“)
Бог е искал Сътворението – 2
Камино – 2
Градините на очните съзвездия(2), Между мен и Бог (1) Висящите градини на семирамида (2) – 5 пъти (съдържанието е едно и също)
Преди здрачаване (2), През непрорасла пепел на мнима суета(1), И прах ще стане тогава небесната трева (2) Преди здрачаване смалявам себе си (1) – 6 пъти (съдържанието е едно и също)
И засрамено се спрях – 4 ( два пъти за 2020). Определено не го е срам.
Музата от картина на Ботичели – 2 пъти
Бях седем пъти под седемцветните Дъги (1), Триптих за смирение (1) – 2 пъти. Липсва смирение. (съдържанието е едно и също)
Сънувах ли (2), Рисувам живот и той ме рисува (1), И рисувам живот (1) – 4 пъти (съдържанието е едно и също)
Импресия (2), импресия за моята първа любов (1) – 3 пъти (съдържанието е едно и също)
Понякога съм (1), ххх (1)- 2 пъти (съдържанието е едно и също)
Отровните стрели (1), От себе си не мога да избягам (1), Моля ви кажете как да разпозная (1), ххх (1) – 4 пъти (съдържанието е едно и също)
В една самопредстава зачената от Бог (1), В една представа зачената от Бог (1) – 2 пъти (съдържанието е едно и също)
И тази влажна тишина в църква над маслинови градини – 3 пъти
И аз не знам защо но е хубаво – 2 пъти
Зелената или червената ябълка на Мери Джейн с теменужками – 2 пъти
Равноденствие (1), Слънцестоене (1) – 2 пъти (съдържанието е едно и също)
Песен за Мери Джейн – 2 пъти, като първият е от захарен памук и теменужки
Сърфирам Пиета – 2 пъти
Дяволско пицикато – 2 пъти
В салона на чернобялото и нямото кино (есе) (1), В салона на черно-бялото и нямото кино (поезия) (2), Чернобели силуети по улиците на този град (разказ) (1) – 4 пъти (съдържанието е едно и също)
Сълза в окото на Циклопа (1), в окото на Циклопа (1) - (като през 2020 вече е в „Избрано поезия“)
Търсех Когато Истина Видях – 3 пъти
и т.н.
Изводи: Няма какво да се пънете да пишете. Публикувайте си старите неща през месец-два. Така ще сте винаги на първа страница. Ще ви коментират, ще ахкат и ще охкат, а току виж, в зависимост от публикуващия, може да попаднете в „Избрано поезия“.
И пак да попитам доколко това е морално?
_________________ Слава Богу, в тази страна имаме три преимущества: свобода на словото, свобода на мисълта, и разумността никога да не ги използваме (Марк Твен), Paisa!
doktora ХуЛитер
Записан(а): Jul 08, 2008
Място: в Библиотеката
Въведено на:
19 Май 2020 12:12:13 » Хахахаах много станахте на клона...с по два три ник-а ахаха
Воскресе, ти повдигна въпроса за вноса и износа на магданоза, точно като еди тъпоъгълен партиен секретар, каквто и сте бил в оноя недавно и мило соц, мило минал...
БЛАГОДАРЯ ЗА РЕКЛАМАТА, защото както е казал Теди Барнам, НЯМА ЛОША РЕКЛАМА хахахахаха
А сега, да идват: СТРИНКА, ЛЕЛЯ, ЧИНКА,АЛБАТРОС, тръгнал КОС гол и бос и на калинката булката.
Аз съм с името си! Анонимници прекрасни
Никола Анков, класикът
П.П.
Всъщност за морала на КОГО става дума и има ли темата МОРАЛ място във Форума...тук не е НАРОДНИЯ СЪД или ...
_________________ ...аз идвам, а ти?
anonimapokrifoff Модератор
Записан(а): Nov 30, 2007
Въведено на:
22 Май 2020 17:51:11 »
Воскресе, със закъснение видях темата във форума. Пропускът е на публикуващите администратори - т.е. мой и на Admin. Ще говоря с него как да постъпим с дублираните произведения.
Докторе, ако ти е проблем да си спомниш какво си пускал, виж си профила или ползвай търсачката и вземи мерки - няма да ти казвам какви, защото е нелепо филолог да поучава лекар по медицински въпроси. Но ако го правиш съзнателно, значи си изтървал коня в реката - на всеки може да се случи, така че те разбирам, но и те съветвам да го догониш, че иначе лоша работа. От години ту водиш война срещу Albatros, ту преминаваш в лагера на феновете му - нямам нищо против полярните ти чувства, те са си твоя работа, но имам право да ти напомня, че тук е литературно поле и се допускат само литературни изстрели, всичко останало е за мазните борби на мегдана. Това важи и за престрелките със Strinka7.
Докторе, ние, администраторите, нямаме нито време, нито сили денонощно да дебнем на пусия, а и никой на наше място не би могъл. Естествено е да се надяваме, че потребителите на сайта имат поне морал. Убедена съм, че сега пък ти ме разбираш.
doktora ХуЛитер
Записан(а): Jul 08, 2008
Място: в Библиотеката
Въведено на:
25 Май 2020 04:03:43 » Ано,не си права! Седнала си криво...
Какво ви бърка, Вас, че публикувам публикувани текстове, нали много държите на Устава? Аз имам мнение и то е, че има кой да ме чете, и това което съм написал, защо да не се чете отново от мои приятели, а има и много нови членове...
Второ, никога не съм бил фен на един римушко веселушко с умалителните и неологизмите в стихоплетстванията си, сложил под мишница "Речника с римите" на А. М.
Трето, ако съм го хвалил, то е защото го съжалявам и има нужда от помощ...
Също не искам да говорим, че Сайта помни кой кой е, в едни други и по-добри времена...
Аналогията с "коня у ряката" не намирам за уместна, приемам като лична обида и чакам извинение...
И накрая, искрено съжалявам, че и ти слезе ниско по стъпалата и седна наред със злобата, обидата и завистта пред къщицата на измислени поети, ровейки се в бельото на този или онзи, изпитвайки перфидното и съмнително удоволствие да са си останали едни даскали, което в днешно време въобще не е комплимент.
Док диксит
_________________ ...аз идвам, а ти?
Administrator Site Admin
Записан(а): Nov 18, 2003
Място: Интернет :)
Въведено на:
26 Май 2020 14:57:40 » Re: Ано,не си права! Седнала си криво...
doktora написа:
Аз имам мнение и то е, че има кой да ме чете, и това което съм написал, защо да не се чете отново от мои приятели, а има и много нови членове...
Когато вече си го написал веднъж, произведението ти стои в списъка с ТВОИ произведения и всеки може да си ги чете когато си поиска. И приятели, и неприятели, и стари и нови членове. Но когато някой види броя на произведенията ти, ще си каже: "брееййй, колко продуктивен автор - има цели 889 произведения!". А всъщност те са много по-малко. По този начин ТИ ЛЪЖЕШ читателите си! И когато установят голата истина, ще си кажат само едно: "ебаси идиота!".
Колкото до "устава" - закони, правилници и нормативни уредби се пишат за масови и често срещани нарушения. Не се пишат за индивидуални свинщини...
Толкова от мен - по твоята защита на това, което си сътворил.
Правя ти едно единствено предупреждение!
Ако установя от сега нататък да дублираш произведение - ще ги изчистя всичките до едно!!!
И ще започнеш списъка си отначало.
Аз нямам време да ти обикалям текстовете и да ги редуцирам.
Толкоз.
Bockpece ХуЛитер
Записан(а): Nov 03, 2009
Въведено на:
01 Юни 2020 10:04:31 » Re: Ано,не си права! Седнала си криво...
Administrator написа:
Правя ти едно единствено предупреждение!
Ако установя от сега нататък да дублираш произведение - ще ги изчистя всичките до едно!!!
И ще започнеш списъка си отначало.
Аз нямам време да ти обикалям текстовете и да ги редуцирам.
Толкоз.
Мисля, че е време да изпълниш предупреждението си, Админ.
Не искам да давам квалификации, но това вече е диагноза.
_________________ Слава Богу, в тази страна имаме три преимущества: свобода на словото, свобода на мисълта, и разумността никога да не ги използваме (Марк Твен), Paisa!
Administrator Site Admin
Записан(а): Nov 18, 2003
Място: Интернет :)
Въведено на:
01 Юни 2020 12:44:05 »
Докторе, имаш 24 часа да си копираш каквото решиш от сайта.
След това следва зануляване на списъка ти с произведения.
Хич не обичам, да не изпълнявам решенията си.
Това ще го дублирам и в коментарите, макар да считам, че е излишно...
Не можеш да пускаш нови теми Не можеш да отговаряш във форума Не можеш да редактираш мненията си Не можеш да триеш свои мнения Не можеш да гласуваш във форума