Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 410
ХуЛитери: 4
Всичко: 414

Онлайн сега:
:: Mitko19
:: Marisiema
:: LeoBedrosian
:: mariq-desislava

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - Конкурс за смешна поезия и проза "Очи към себе си"
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
Bukvist
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 12, 2008
Мнения: 143
Място: Варна

МнениеВъведено на: 08 Мар 2019 13:35:11 » Няма време! Отговори с цитат върни се горе

Скъпи Хулитери! Остават само седем дни до крайния срок за изпращане на творби за конкурса „Очи към себе си”. Моля, участвайте, напишете нещо. От последните няколко издания на конкурса забелязвам, че участваме редовно едни и същи /само 30-40/ хулитери, а хиляди са се регистрирали. Със сегаучастващите се познаваме творчески от години, приятели сме, среща ли сме се и купонясвали по различни поводи. Затова и взаимно се хвалим, ласкаем и коментираме, слагаме си цунки-мунки, емотиконки. Нужно е обаче да се влее "нова кръв" сред участващите. Моля ви, мили Хулитери, напишете нещо усмихващо се и участвайте в конкурса! Има защо!

А сега имам специален апел към моите, варненски хулитери. Алоу, къде се скрихте бе, гларуси морни и чайки волни! Излагате морската столица. Какви столичани сте като Провинцията ни води в резултата с: 33:3. Кво толкова правите, че не драснете някой хумористичен ред. Знам, че повечето от вас са млади: ученици, студенти, младежи в Христова възраст. Влюбени сте, разгонени сте, гонят ви любовни пегаси. Няма лошо! Но какво чакате, че не напишете нещо смешно в голямото междучасие или в деня преди изпита на сесията, или в обедната почивка на фирмата. Чакате да станете пенсионери още на 55 год. и да получавате пенсия от 1500 лв. като мен, и да се чудете, как да свържете „двата края”. Или чакате да се построи новия стадион Варна, или пък да завършат скоро пътния възел от Максуда до Цветния квартал. Ами чакайте! Айде стегнете се, за да не се наказваме, уволняваме и намаляваме поведението! Това е, засега от мен. Бъдете Хулитери докрай! И не забравяйте, какво са казали габровците, че: „Светът е оцелял, защото се е ... еб.л!

п.п. Май, не бяха казвали такава простотия, но на 80 год. трудно помня цитати. Важното е „Очи към себе си” да има и майтап да става!
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Mia2442
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 18, 2009
Мнения: 626
Място: София

МнениеВъведено на: 10 Мар 2019 00:38:51 » Питане Отговори с цитат върни се горе

Понеже конкурсът вече не е анонимен, може ли да споделя някои творби във ФБ? Не, не моите, но харесах например един стих на абонат / не познавам автора/ и нямам търпение да го пусна във ФБ и да се похилкаме там. Хем ще бъде и реклама на конкурса!Smile Или все пак трябва да изчакам края?
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Vlad_Ongyl
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 01, 2007
Мнения: 168
Място: По света и у нас

МнениеВъведено на: 15 Мар 2019 23:12:33 » Re: Няма време! Отговори с цитат върни се горе

Bukvist написа:
А сега имам специален апел към моите, варненски хулитери. Алоу, къде се скрихте бе, гларуси морни и чайки волни! Излагате морската столица. Какви столичани сте като Провинцията ни води в резултата с: 33:3. Кво толкова правите, че не драснете някой хумористичен ред.


Прочетох това преди няколко дни и ето, при едно от последните обявявания преди тръгването на влака, се качих на него с три малки мускалчета в пояса. Не зная каква е причината при останалите, при мен е нямавремието за писане - за четене все се намира такова - във влака или пулмана до и след работа или в късите минути между due appuntamenti.

Надявам се опцията да се коментира да остане до Първи април. Smile

Относно твоята версия за оцеляването на света си спомням една друга нейна, по-suave версия: "Светът е оцелял не само защото се е смял." Smile За авторството не смея да се произнеса, тъй като си я спомням като текст на една карикатура на Борис Димовски към един сборник "Габровски шеги" от 80-те години.

А на теб, Буквист - Suerte! и Buona fortuna! Както и на всички други смелчаци, писали тук! Smile

_________________
"Две смърти няма. А без една не може!" ıYı
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Markoni55
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 13, 2003
Мнения: 2983
Място: Варна

МнениеВъведено на: 16 Мар 2019 23:35:29 » Благодаря сърдечно на всички, които се включиха Отговори с цитат върни се горе

Мисля, че се включиха много и интересни произведения, и най-вече смешни. А това е целта на тази инициатива. Журито ще бъде много затруднено, защото силните творби преобладават и това е чудесно! На 25-ти ще обявим номинираните произведения до 10-то място и на 30-ти ви очаквам във Варна, за награждаването и купона.
До скоро! Laughing Laughing Laughing

_________________
За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
Strinka7
Гост





МнениеВъведено на: 17 Мар 2019 10:05:43 » Отговори с цитат върни се горе

Благодаря на организаторите и в частност на Ваня Маркова за хубавия конкурс и доброто настроение! Пожелавам успех на всички участници, ех, на някои – малко повече. Моят фаворит е abonat (тя си ми е любимка от първия ми ден в ХуЛите), а много, много приятно ме изненада alipieva – смях се до сълзи! Искрено ме зарадваха и ringo, mamontovo_dyrvo, verysmallanimal, lennichkata, Albatros, anonimapokrifoff, apostolicia, Vesan, rajsun. Със сигурност пропускам някого, за което се извинявам.
С неудоволствие, обаче, ще отбележа, че на някои автори им убягна естеството на конкурса и изпратиха скучни, без капка хумор, текстове. Намериха се и посредствени, изсмукани от пръстите неща, че ме хвана срам, докато ги чета. Е, не е задължително да се участва винаги и навсякъде, нали така?!
P.S. Ще помоля всички да бъдем малко по-прецизни и внимателни като пишем – хора талантливи, образовани (дори учители по български език) масово заменят скобите с наклонени черти, бъркат определителния член, за ѝ не ми се и говори. Нека поне в този сайт не допускаме въпиещата неграмотност, която ни залива отвсякъде, моля ви!
Markoni55
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 13, 2003
Мнения: 2983
Място: Варна

МнениеВъведено на: 18 Мар 2019 16:10:07 » Сполай ти за добрите думи Отговори с цитат върни се горе

Да, идеята е моя, но се радвам, че намира подкрепа. Първо сайтът ни я взе присърце преди много, много години...Админите написаха специална програма за да бъде коректно оценявана всяка творба. Нямаше парични награди, но имахме много ентусиазъм и се събирахме във Варна над 50 човека, а купонът беше на специално място до зори...Хубави, хубави и скъпи за всички ни мигове. После се включи Митко Динев с награда - уикенд за двама в неговия хотел във Варна...Имаше време, в което дори моята галерия успяваше да осигури паричните награди...Сега наградите осигуряват Хулите / паричните/и Женя / три нощувки със закуски във Виена/. Аз осигурявам само символът на конкурса - специалните огледалца, за да може всеки да се огледа с чувство за хумор, както и терена за финалната част - награждаването.
Мисля, че журито тази година ще е затруднено сериозно, защото има много и хубави произведения. Прочетох прекрасни попадения, как всеки е погледнал на себе си с чувство за хумор. Е, не може всички да са еднакво добри Laughing , как добрите щяха да изпъкнат? Laughing Но по отзивите и броя четения виждам, че наистина сте се забавлявали - това беше най-важната цел.

_________________
За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
lubara
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 29, 2009
Мнения: 121
Място: Велико Търново и София

МнениеВъведено на: 25 Мар 2019 15:45:12 » Отговори с цитат върни се горе

Бях чел някъде, че днес ще се обявяват номинирани произведения от конкурса. Вярно ли е и така ли ще стане?
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Markoni55
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 13, 2003
Мнения: 2983
Място: Варна

МнениеВъведено на: 25 Мар 2019 20:00:20 » Номинациите Отговори с цитат върни се горе

Знам, че всички очаквате с нетърпение резултатите от конкурса. Благодаря за съпричастието и хубавите творби,които изпратихте. С радост споделям мнението на Женя, която спонсорира нощувките във Виена, към което се присъединявам, че отдавна не сме имали такова оживление и разнообразие в темите и участниците. Радвам се, че идеята за разчупване на регламента съживи интереса към това събитие, а броят четения и коментари показва, че целта е постигната – да се забавляваме.
Вече мога да представя и журито:

Кирил Аспарухов – журналист и телевизионен водещ, поет и приятел, който с удоволствие журира вече пет издания на конкурса. Поднасям и неговите лични комплименти

Стефанка Хрисулева – Приятелка, обичаща да чете, с чувство за хумор, на която помогнахме да изтърпи периода на възстановяване след трудна операция на крака, забавлявайки се с вашите произведения. Това е човекът, изчел най-задълбочено всички произведения, защото единствена разполагаше с нужното време за това.

Светла Френгова – филолог, преподавател по английски език, също включвала се в няколко издания на конкурса, като член на жури.

Женя Живкова-Стайкова – поет, един от нас, спонсор на първите награди – 3 нощувки със закуски във Виена, от няколко години.

И аз Маркони – инициатор и домакин на конкурса.

Журито беше затруднено да номинира в категория поезия до 10 творби и по тази причина номинациите са до 8-мо място.

Всички номинации са представени по азбучен ред на творбите:

Категория „Поезия”

„Един зъб по-малко”
„Къпани мисли”
„Но пък качествен стих се получи”
„Поезия така не може да се пише”
„Полунощна родопска история”
„Сириалити шоу”
„Укротяване на Джеймс …”
„Черен Дракон”

В категория проза, конкуренцията се оказа много голяма и по тази причина журито номинира 12 творби

Категория „Проза”

„Антропометрия на крушите”
„Вечерни мисли”
„Гробищен свят”
„Гювеч”
„Извън мрежата”
„Как се оцелява без английски”
„Мъж на 53”
„Проблеми с големината”
„Свободна позиция”
„Сложна математика”
„Чушки”
„Шаран”

На отличените – честито! Знам, че винаги има недоволни, бих обърнала внимание, че външните участници в журито не ви познават и считам това за предимство и предпоставка за обективност.
Очаквам ви на 30.03. от 18.30 часа, както винаги в галерия „Арт Маркони” . Надявам се да има приятни изненади от неочаквани гости. След обявяване на наградените купонът ще бъде отново в ресторант „Златна Варна”. В тази връзка моля да потвърдите участие за да направя резервация. Моля, всички, които имат нужда от настаняване, да ми се обадят своевременно.
Благодаря!
Маркони

_________________
За съдбата на песен мечтая,
като надежда в нечия душа да се вселя...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
Jenia
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jul 31, 2011
Мнения: 321
Място: Германия

МнениеВъведено на: 25 Мар 2019 22:49:50 » Честито на номинираните! Отговори с цитат върни се горе

Много се радвам, че такива хубави произведения са номинирани. С голям интерес прочетох всички, останах приятно изненадана от качеството тази година и много много се смях. Трудно е да се изберат най-хубавите сред толкова добри произведения. Very Happy Very Happy Very Happy

Мъчно ми е, че както всяка година няма да мога да присъствам на награждаването - събитието за което се подготвяме няколко месеца. Пожелавам весело изкарване и oчаквам победителите във Виена!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
lubara
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 29, 2009
Мнения: 121
Място: Велико Търново и София

МнениеВъведено на: 26 Мар 2019 07:42:50 » Отговори с цитат върни се горе

Прочетох един от номинираните разкази- " Гювеч". Не разбрах защо толкова се е прехласнала дори и комисията по този разказ.
Shocked
Това да не е Мастършеф?! Един архаичен език, това е. Никакво послание! Разказ без послание е като леща без чесън!
Няма да чета останалите единадесет, ще прочета само спечелилите в края на седмицата.
П.С. Към автора-нищо лично, човеко! Very Happy
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Strinka7
Гост





МнениеВъведено на: 26 Мар 2019 09:36:37 » „Нищо лично, човеко!“ Отговори с цитат върни се горе

Уважаеми, lubara, ще Ви кажа защо аз се прехласвам по разказа „Гювеч“ – ами, смях се! Весел е, свеж е, лек е, чаровен е... И чесън си има, и пиперец, и люта чушчица, че и послание си има: „А и готват (мъжете) що сакат. Не като жените – що требва.“ – демек, майната им и на правилата, и на рутината. Резултатът – чудесен разказ и вкусна манджа, ако и да не сме в Мастършеф.
„Няма да чета останалите единадесет, ще прочета само спечелилите в края на седмицата.“ – Как да разбирам това?! Нима до този момент не сте прочели ни едно произведение на конкуренцията? Аз съм озадачена и, позволете ми, но силно се съмнявам, че това е истина. Както и да е. Явно не сте прочели внимателно, обаче, и как се казва конкурса, и какви са условията му (едно от тях изисква историята да е разказана от свое име) – „Конкурс за смешна поезия и проза“.
Успех следващия път!
lubara
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 29, 2009
Мнения: 121
Място: Велико Търново и София

МнениеВъведено на: 26 Мар 2019 10:02:45 » Отговори с цитат върни се горе

Уважаема Стринке, що се отнася до това, колко произведения съм чел, да, не са много. Какво значение има, да не би да съм в комисията, че да съм длъжен.
Колкото до мотото, точно това исках да кажа, липсва поглед навътре, към себе си. Липсва и послание, а това да се разказва от първо лице е едно ограничение, нищо друго.
Впрочем, първото нещо, което се научих да готвя още като ученик, това е гювеч. И сега съм много добър! Very Happy Живи и здрави!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Vesan
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jul 26, 2006
Мнения: 68

МнениеВъведено на: 26 Мар 2019 11:34:44 » Отговори с цитат върни се горе

Здравейте приятели!
Благодаря персонално на Ваня Маркова, че ме покани да участвам в конкурса, благодаря на организаторите и на журито за номинацията. За мен е важно признание и чест стихотворението ми да е избрано сред толкова качествени творби. Убеден съм, че всички номинирани произведения, както и много от останалите заслужават да бъдат отличени и наградени. Пожелавам успех на всички и ще се радвам, макар и виртуално да стисна ръка на победителите.
За съжаление няма да мога да присъствам на награждаването, както и на купона след това, но отново пожелавам успех на всички и да си прекарате много весели и забавни часове заедно! Very Happy Very Happy Very Happy
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Strinka7
Гост





МнениеВъведено на: 26 Мар 2019 12:03:09 » Отговори с цитат върни се горе

Вижте сега, lubara, разказите Ви са хубави, наистина, но не се вписват в конкурса. Не търсете кусури на номинираните, просто сте сгрешили в преценката си кое Ваше произведение е подходящо. А имате такива – Вашата „Муза в жегата“ например, би се наместила сред първенците като пет лева в цигулка. И да, не сте длъжен да четете, но ме изкушавате да Ви напомня един стар виц. Но няма да го направя, опасявам се, че ще го приемете прекалено лично. Wink
Хубав ден!
P.S. Успех на всички номинирани!
CheGuevara
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Aug 08, 2007
Мнения: 697
Място: за момента-Калифорния,а постоянно-В.Търново

МнениеВъведено на: 26 Мар 2019 12:11:57 » Отговори с цитат върни се горе

Благодаря за оказаната чест от журито да бъде моя разказ сред номинираните!!!
От сърце пожелавам успех ни всички номинирани стихове и разкази!!!

_________________
Танцуваща с гарвани

Перо от гарван кацна на дланта ми -
небето ме докосна...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com