Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 581
ХуЛитери: 2
Всичко: 583

Онлайн сега:
:: pc_indi
:: pinkmousy

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - Открито писмо до Хипо, Администрацията и всички потребители
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
4eren_angel
Гост





МнениеВъведено на: 11 Окт 2016 16:20:55 » Открито писмо до Хипо, Администрацията и всички потребители Отговори с цитат върни се горе

Хипо! (умишлено не пиша „уважаеми”),
На какво основание си ми забранил коментарите? Кой мой коментар е обиден и противоречи на правилата на сайта?
Ти чувал ли си за Етичен кодекс, Хипо? Всяка Администрация го има, а тук, където се работи с Творчество, той трябва да е ЖЕЛЕЗЕН и в него първата точка да гласи, че
НИКОЙ АДМИНИСТРАТОР ИЛИ МОДЕРАТОР НЯМА ПРАВО ДА ДЕМОНСТРИРА ПРИСТРАСТИЕ ИЛИ НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛ, ДА ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ В ТЕМИТЕ НА ФОРУМА, КОИТО СА ЗА И ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, НИТО ПЪК ИМА ПРАВО ДА КОМЕНТИРА КОЯТО И ДА БИЛО ПУБЛИКАЦИЯ В САЙТА, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК.

Демонстративното ти негативно отношение към мен, в стил „аз имам оръжие, а ти нямаш” е най-жалкото и патетично нещо, което ми се е случвало от много време насам!
Нещо повече: като демонстрираш публично покровителството си над hamster/ramvir, а съответно негативизъм към мен, ти нарушаваш основни етични правила.
И не ми вменявай негативно отношение към този потребител. Той ме дразни точно толкова, колкото би ме дразнило лаещото куче на съседа. Само че, за разлика от другите хора, аз много добре знам, че проблемът не е в кучето, а в неговия стопанин.
Тоест, hamster/ramvir хич не ме интересува. Той далеч не ми е равностоен – нито по интелект, нито по образование, нито по творчески потенциал. Но ти си друга работа. Ти ме интересуваше, Хипо. И не пропусна да се изперчиш – сам демонстрира пристрастие, на каквото нямаш право, наказваш потребител, който няма нарушение, а за всеки случай – хайде същото и за „домашния любимец”… (Жалко, че няма да съм тук, за да видя как след като изтече това абсурдно наказание (към мен) и напълно недостатъчно за hamster/ramvir, на него ще му бъде „пусната каишката”, а „Черния ангел” ще си остане вързан.
Ха – ха – ха! Можеш да вържеш жена си, Хипо, на нея можеш да затвориш устата, но не и на мен! )
А сега чети внимателно, защото такова четиво не се чете всеки ден!


Благодарение на тебе, този потребител, който винаги пръв напада, за да се изкара после жертвата, държи целия сайт в напрежение и на всички им съхне плюнката от страх, да не го издразнят, за да не ги напълзи после, при това – безнаказано, защото си има твоята подкрепа. Стигнало се е до там, че на практика hamster/ramvir управлява сайта. Той решава кой да бъде четен и кой не. Кой да получава коментари и кой да не ги получава, че дори си позволява да определя и коментарната политика на целия сайт. А Администратор си мисли, че той управлява…. ХА- ХА – ХА. Дано поне таксите, които плаща за кефа на hamster/ramvir не са високи. Но и това все пак не е цялата картинка. Защото hamster/ramvir е само двуглавото куче Цербер на каишка. А кой му държи каишката???? Кой го защитава? М? Играеш го Сивият кардинал, а? Яко!
(За да не гадаеш по горното, Хипо, ще ти кажа, че точно hamster/ramvir е пращал заплашителни лични писма на всички потребители, които са коментирали мои публикации до момента и мога да го докажа! Аз му викам саботаж. А ти? И едва ли това е правено само срещу мен… )
Какви са тези глупости, че ако някой не иска коментари под творбата си (за което съм съгласен), никой и никъде няма право да си каже мнението? Ти да не си решил да връщаш Комунизма, а любимеца ти да е новият Бащицата, който никой няма право да коментира? Забранено е и да се постват препратки към клипове в коментарните полета, но пък във Форума си има цяла нарочна тема за тази цел. Но видиш ли – не можело да има тема за свободни мнения!!! МИ закрийте го този Форум тогава! Или го прекръстете на „Място за ахкане и охкане”! Бреееееееей…. !
Предвид гореизложеното, Хипо, официално ти заявявам, че ти си срам и позор за Литературната общност, за Управителния съвет на този сайт и за самия сайт като цяло.
Горещо препоръчвам на ръководството да разгледа поведението ти, което е абсурдно и без оглед на творческите ти постижения и приноса ти към сайт Хулите да те отстрани.
ПРЕПОРЪЧВАМ ГОРЕЩО!
(hamster/ramvir нека си остане. Да го видим колко ще му е хъса, ако тебе те няма.)
Пет пари не давам нито за забраната ти, нито дали профилът ми ще бъде изтрит. От това, което видях тук до момента, се чувствам омерзен и изобщо не държа на присъствието си в този КОМПРОМЕНТИРАН от теб сайт.
Качвам те на „Талига на Позора”. Там ти е мястото, Хипо!
На изпроводяк да не забравя и Администратора!
Мислех те за доблестен мъж, Иване, имаше доблестта да заявиш публично „брой четения на еди кои си творби е манипулиран”, а когато дойде време да кажеш кой го е направил - се фръцна като ощипана девственица… Сещам се само за една причина да не назовеш този престъпник, господин Администратор: НЕ Е ИМАЛО ТАКЪВ!
Хубав ден и приятно овчеблеене на всички! Лично на мен, овчеблеенето не ми е по вкуса. Нито пък атмосферата в този сайт.
Albatros
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Feb 23, 2010
Мнения: 608
Място: Варна

МнениеВъведено на: 11 Окт 2016 17:35:57 » Отговори с цитат върни се горе

Черен Ангеле, понеже, освен до Хипо и до Админите на сайта, си адресирал филипиката си и до всички потребители, какъвто съм и аз, искам да ти кажа, че никой насила не ти е натискал главата да си направиш регистрация в "ХуЛите", стъпката ти е била доброволна, освен това си прочел и си се съгласил с правилата на сайта.

С тези си свои словесни гневливости ти направо се изпика върху Хипо и Иван, и върху тяхното търпеливо гостоприемство - те са готини пичове и може би ще ти простят неграциозността в посланието ти, но в случая - в качеството си на домакини, имат пълното право да пуснат водата след теб.

Е, какво пък, дано по вода да ти върви! Very Happy
Туй то.
Алби
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 11 Окт 2016 18:52:32 » Отговори с цитат върни се горе

Albatros написа:
Черен Ангеле, понеже, освен до Хипо и до Админите на сайта, си адресирал филипиката си и до всички потребители, какъвто съм и аз, искам да ти кажа, че никой насила не ти е натискал главата да си направиш регистрация в "ХуЛите", стъпката ти е била доброволна, освен това си прочел и си се съгласил с правилата на сайта.

С тези си свои словесни гневливости ти направо се изпика върху Хипо и Иван, и върху тяхното търпеливо гостоприемство - те са готини пичове и може би ще ти простят неграциозността в посланието ти, но в случая - в качеството си на домакини, имат пълното право да пуснат водата след теб.

Е, какво пък, дано по вода да ти върви! Very Happy
Туй то.
Алби


Валери, добре си го казал. Колкото и да не понасням хамстер, такава арогантност от страна на черния ангел не мога да приема.

Казвам го като потребител на сайт, получил досега най-малко 5-6 бана. А и на теб ти се е случвало. Все пак, ако няма охраняеми граници, мигрантите ще ни... еди какво си...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
hixxtam
Администратор
Администратор


Записан(а): Nov 21, 2003
Мнения: 1743
Място: Плевен

МнениеВъведено на: 11 Окт 2016 19:14:54 » Отговори с цитат върни се горе

Понеже Вие, г-н 4eren_angel, сте над нещата и не си четете кореспонденцията в сайта, налага се да пусна публично личното съобщение до вас и hamster в деня на наказанието Ви.

Цитат:
До hamster и 4eren_angel

Цитат:
Напук на схващането, че демонстрирам враждебно отношение, всъщност, този автор е между любимите ми. Познавам творческите ти потенциали, tearfly и затова съм критичен.
Това:

още ще съм в слънчевата ти ложа.

- стои като закърпено. Вероятно е метафора на съдбовната предопределеност, но в случая доста тромава.
А РАЖДАНЕТО ОТ ВЪЛНИТЕ... Smile Напълно разбираемо за лирическата, но леко ...объркващо за лирическия. Да разбирам ли, че митологията вече е увенчана и с един роден от вълните Венер Милоски, по жълти панталони? Smile
Май отново си объркала раздела, tearfly. Публикацията щеше да стои прелестно в ... ХУМОРИСТИЧНИ.
Smile
Усмихна ме, наистина. И направи деня ми хубав.
Поздравите ми.



Драги ми господин, hamster, посочете ми къде в горенаписаното има конфликт с правилника - личностна обида или нещо подобно. Този коментар обсъжда единствено произведението и ако трябва да имам някакви възражения, то те биха били относно Венера Милоска, която в никакъв случай не е родена от вълните, а е стратуя на Афродита(родената от пяна богиня), намерена на остров Милос.
Освен това, Вие настоятелно търсите поводи за да нападате 4eren_angel, но е необходимо да осъзнаете едно - тук не е детска градина и ние не сме лелички, които делят кукли и парцалки.

Господин 4eren_angel, в коментара си:

Цитат:
Учтивата покана, tearfly, особено, когато е от Дама, се приема учтиво. Smile
Добронамерена, или не - критиката ми е аргументирана, а аз не видях контра-аргументи, според както подобава на уважаващ себе си автор, а само инсинуации, към личния ми живот, което за творчески сайт, е грозно, патетично и жалко.
И между другото:
Демонстративният ти статут на поетична метреса на автор Hamster, (визирам творческите Ви дуети), прави всичките му коментари при теб да изглеждат като дежурни хвалебствия по задължение и апотеоз на принципа, срещу който споменатият автор непрекъснато подскача - КОМЕНТАРЩИНАТА. На твое място, аз бих помолил него, да спре да ми цапа страниците. Или само аз виждам, че този човек вече те прави за посмешище с нелепите си, неадекватни и показно тенденциозни коментари? А може би, това е новата дамска мода? Уверявам те, че ако искаш да си за посмешище - аз ще го постигна много по-добре и по-елегантно. Ще си посленият писък на модата. Блестяща и... неогразима.
Благодаря за ... широко отворените врати! Често ще те навестявам. Smile


Въпреки че сте предизвикан, Вие нарушавате правилата на коментири за произведение и преминавате към личностни такива. Не искам по никакъв начин да се намесвам във вашите отношения с hamster, камо ли да заемам нечия страна, затова понеже и двамата сте предупредени официално от Administrator предприемам следните действия:
Отнемам правото ви на коментари за един месец считано от днес.
Моля ви, не ме карайте да налагам следващи санкции, като отмемане право на достъп до форума, което ще доведе до лишаване от лични бележки, право да оценявате и т.н. Инструменти за въздействие имаме достатъчно. Просто не ни интересуват личностните ви конфликти, но ако те са на по високо ниво от вашите литературни умения, просто сте сбъркали адреса.




6. Няма да се публикуват произведения, съдържащи обиди, заплахи, клевети или двусмислени препратки към други потребители на сайта или трети лица без съгласието им, независимо дали са използвани имена, никове или други лични характеристики. Забранени са публичните конфликти, пререкания и обиди между отделните потребители или приятелски групи, както и подстрекаването им. В случай на забелязани такива, потребителите трябва незабавно да уведомят администраторите.
Не се публикуват текстове с политическа насоченост, както и такива, съдържащи имена на публични личности.

В коментара който е цитиран по горе, Вие нарушавате правилата на сайта използвайки личностни нападки което се случва за втори път и затова Ви е отнето правото да коментирате един месец.

Ще подмина без коментар подмятанията Ви за чадър и всякакви сиви кардинали, задкулисни игри и подобни, което е само във вашето въображение, но ще се спра на точноопределен абзац от вашето мнение:
Цитат:
За да не гадаеш по горното, Хипо, ще ти кажа, че точно hamster/ramvir е пращал заплашителни лични писма на всички потребители, които са коментирали мои публикации до момента и мога да го докажа! Аз му викам саботаж. А ти? И едва ли това е правено само срещу мен…

Докажете ми го. Може на лично съобщение, може и тук - публично. Ако това е вярно, този потребител ще бъде заличен и достъпът му до сайта забранен. Аз не съм голословен и не хвърлям думите си на вятъра, без да съм сигурен в това което казвам. Вие как бихте се почувствали, ако всичко което твърдите в мнението си за мен и Администратор се окаже лъжа, родена само във вашето въображение? С какви очи ще продължите да публикувате тук, мястото което сме създали с Иван и 13 години поддържаме, за да могат такива като вас да си избиват комплексите? Знаете ли, най лесния начин да се реши даден проблем е по Сталински - бан, няма го потребителя, няма и проблем. Ние обаче имаме различен подход, защото този сайт е създаден за литература, а не за плацдарм на военни действия от войни, възникнали другаде.
Чакам доказателствата.

_________________
ХИПО
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя ICQ номер
shrike
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 27, 2011
Мнения: 158

МнениеВъведено на: 11 Окт 2016 19:48:44 » Отговори с цитат върни се горе

Избиват ми чивиите и на мен, но ти Черен Ангел си луд бе! Доказвай каквото ще се доказва и да ни оставяте на мира с глупавите си разправии с тоз Хамстер. Хората умират по тоя свят бе ей! Не ви ли е срам да си чешите крастите с такива простотии!


_ _ _ _ _ _ _ _ _
Редактирано от: shrike на 12 Окт 2016 09:45:26 - общо 1 път.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
rainy
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): May 27, 2004
Мнения: 885
Място: Лондон

МнениеВъведено на: 11 Окт 2016 21:29:21 » Отговори с цитат върни се горе

shrike написа:
Изпушват ми чивиите и на мен, но ти Черен Ангел си луд бе! Доказвай каквото ще се доказва и да ни оставяте на мира с глупавите си разправии с тоз Хамстер. Хората умират по тоя свят бе ей! Не ви ли е срам да си чешите крастите с такива простотии!


Shocked Shocked Shocked

Събраха ми се зениците, след което сами скочиха и се изпържиха в тигана на словоблудството...

Аз съм обикновен потребител. И като такъв имам усещането, че се превръщам в свръхнова, хранеща черната енергийна дупка на егото на тези главни герои - които идея си нямам кои са и за какво се борят. Не знам откъде администрацията има такива волски неврони. А аз не знам откъде вадя словесния си самоконтрол, защото ще ме баннат за стоичковизми.

Мисля, че словописателите държат рекордните нива на егоцентрична жажда. И мисля, че някои не изпитват и милимунда неудобство да занимават целия свят със себе си. Безгранично.

_________________
Рейни
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
hixxtam
Администратор
Администратор


Записан(а): Nov 21, 2003
Мнения: 1743
Място: Плевен

МнениеВъведено на: 11 Окт 2016 21:43:12 » Отговори с цитат върни се горе

Гале, познаваш ме и си права да се учудваш, че не реагирам, а съм заел изчаквателна позиция, но искам да разбера дали наистина има такива лични съобщения и писма изпращани до потребители в сайта. Нито познавам хамстер, нито по някакъв начин съм го окрилял, но ако има нещо задкулисно, което вреди на имиджа на сайта, искам да знам и да се вземат адекватни мерки.
Това е.

_________________
ХИПО
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя ICQ номер
pc_indi
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 06, 2005
Мнения: 1081
Място: София

МнениеВъведено на: 12 Окт 2016 00:22:27 » Отговори с цитат върни се горе

Shocked ...си мисля...възможно ли е такова безумие?! Ако е възможно повече, то дваж повече започвам да уважавам Админ и Хипо! Не е лесно да си завеждащ в това отделение, наистина... Rolling Eyes
Черен ангел, това е едно пространство, в което споделяме онази си лудост която прави нас, живота и света по- красиви, различни , стойностни и добри.Този дуел за честта на егото е с..мечове от онези дълги и тънки парти балони, чиято трйност е ден до пладне. Та, не уволнявай, моля, създателите на този..свят- сайт, ами се дръж като като здрав и стойностен автор, който знае, че истинският живот е..в отвъдното реално и се случва тихо, но настоятелно, неангажиран с всичко , което касае личните ни дребни сърбежи и брътвежи.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
rajsun
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 26, 2004
Мнения: 1015

МнениеВъведено на: 12 Окт 2016 09:19:47 » !:))) Отговори с цитат върни се горе

Все си мисля, че който иска да оправя света по своя мярка и свой тертип, по-добре да започне от някъде другаде. Във вида, в който съществува, сайтът може и да почака)))
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
mamasha
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Oct 29, 2008
Мнения: 465
Място: Бургас

МнениеВъведено на: 12 Окт 2016 15:24:07 » Отговори с цитат върни се горе

Ей, то бива-бива словесна еквилибристика, Ангеле, ама чак пък толкова...

“НИКОЙ АДМИНИСТРАТОР ИЛИ МОДЕРАТОР НЯМА ПРАВО ДА ДЕМОНСТРИРА ПРИСТРАСТИЕ ИЛИ НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛ, ДА ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ В ТЕМИТЕ НА ФОРУМА, КОИТО СА ЗА И ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, НИТО ПЪК ИМА ПРАВО ДА КОМЕНТИРА КОЯТО И ДА БИЛО ПУБЛИКАЦИЯ В САЙТА, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК. “

Тая мъдрост откъде я почерпи – от някой друг сайт ли? Админите, ако досега не си го разбрал, са също потребители, поне в Хулите е така. И, следователно, като такива имат всички права, които имаш и ти – да публикуват, да коментират, да вземат отношение по теми във форума. И да – имат право да налагат санкции. Санкционира се всеки, които е нарушил вътрешните правила на сайта. Именно тези правила са НАШИЯТ ЕТИЧЕН КОДЕКС. Регистрирайки се в Хулите, ние сме ги приели, ерго, приели сме и сме признали право на админите да налагат санкции при неспазването им. Тук не става дума за пристрастрие или неетичност. Става дума за вътрешен климат, за нормални отношения между авторите. Питай Албатрос колко пъти го е отнасял за некоректно отношение към автор или творба. Или пък Папакот. Поразходи се из форума “Служебни съобщения” и ще намериш още доста имена – така е с всеки, който не може да намери мярката и да озапти негативизма си, иронията, присмеха в даден момент или по даден повод. Даже понякога шапка им свалям на админите за търпението, което проявяват към нас, потребителите, и ни изтрайват с всичките ни невърможни претенции и засегнато самолюбие.

Колкото и да се опитваш да се оправдаваш, да заявяваш, че нямаш лично отношение към Хамстер/Ранвир, то се изплъзва от всяка една твоя дума - “далеч не ми е равностоен – нито по интелект, нито по образование, нито по творчески потенциал”, “винаги пръв напада, за да се изкара после жертвата, държи целия сайт в напрежение и на всички им съхне плюнката от страх, да не го издразнят, за да не ги напълзи после...”, “hamster/ramvir управлява сайта...”и прочие бисери от този род. Да, думичките те издават (имат такова свойство тия думи) и зад тях прозира не просто раздразнение, а отявлена омраза, неразрешим междуличностен конфликт, в който вие двамата опитвате намесвате потребителите на сайта, превръщайки го в тема във форумите и в коментарната рубрика. Затова и реагират админите и ви налагат санкции. Жалко е, че не си го разбрал и подскачаш като ощипана мома: “На какво основание си ми забранил коментарите?”.

И преди още да ме обвиниш в съчувствие към въпросния Равнир, ще отбележа, че с него отдавна си имаме спорове и конфликтчета. Да, не приемам и никога няма да приема за нормално желанието му да политизира абсолютно всичко, даже там където няма и помен от политика, неумението му да поднася аргументите си, без да показва злоба, без да размахва назидателно пръст, да налага своята позиция с идеята, че тя е единствено правилна. И не съм му прощавала - счепквали сме се доста остро. И всеки е оставал на своята си позиция. Но нещо не си спомням това да е довело до писъмца със заплахи, до негативни оценки или негативни коментари.

В едно съм съгласна с теб – Ранвир наистина е провокатор. Подхваща нещо, хвърля в пространството било тема, било коментар и после чака някой да се хване на хорото. Но не му се е разминавало за тази му роля и е бил наказван, май имаше по едно време и предупреждение за отстраняване от сайта. За това, последното, не съм сигурна, може и за някой друг да е било. Но няма значение. Админите познават всеки един от нас. Знаят кой колко струва и като творец, и особено като човек. Така че няма как да ги излъжеш с крокодилски сълзи и вайкане по повод и без повод.

Хипо ясно е обяснил позицията си относно правото да допуснеш или не коментари. След като има такова право, всеки е свободен да реши да се възползва от него или не. Както и това за оценките. Друг е въпросът доколко е етично да забраниш коментари и оценки на своите творби, но свободно и понякога съзнателно некоректно да коментираш чуждите. Обаче и да превръщаш форума в коментарна рубрика също е проява на неетичност.

“Но видиш ли – не можело да има тема за свободни мнения!!! МИ закрийте го този Форум тогава! Или го прекръстете на „Място за ахкане и охкане”! Бреееееееей…. !”.

Тема за свободно мнение – да. Но тема за упражняване по злобни нападки, по хулене и очерняне, тема “Кой е по-по-най” - не! Пък кой охка и ахка в случая се вижда достатъчно ясно. Ако толкова ви се ще да си мерите логореята, да се "надвиквате" с Хамстера, има опция “Лични бележки” - можеш да изказваш мнението си там. Да, ама не – искаш да е на всеослушание, да въвлечеш в личните ви разногласия и останалите, натрапвайки им своя начин на мислене. Е, с какво си по-различен тогава от този, когото считаш, че не ти е равностоен?

И накрая ще попитам, както неведнъж съм питала и Ранвир/Хамстер – като ти е толкова некомфортно тук, като си толкова засегнат от “несправедливото” решение и отношение на Хипо и Иван, що щеш тогава тук? Литературни сайтове – колкото искаш.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
4eren_angel
Гост





МнениеВъведено на: 13 Окт 2016 17:45:44 » Последна румба Отговори с цитат върни се горе

Уважаеми Хипо,
Длъжен съм да Ви призная: сражавате се много по-находчиво, отколкото очаквах! Мога само да съжалявам, че не сте между приятелите ми. Налага се, поради публикуваното собственоръчно от Вас лично съобщение, да Ви отговоря също публично. (Признавам, че почти не следя личните си бележки, защото … почти нямам такива);
Ето, копирам и аз коментара, заради който сте преценил, че заслужавам наказание.

Учтивата покана, tearfly, особено, когато е от Дама, се приема учтиво. Smile
Добронамерена, или не - критиката ми е аргументирана, а аз не видях контра-аргументи, според както подобава на уважаващ себе си автор, а само инсинуации, към личния ми живот, което за творчески сайт, е грозно, патетично и жалко.
И между другото:
Демонстративният ти статут на поетична метреса на автор Hamster, (визирам творческите Ви дуети), прави всичките му коментари при теб да изглеждат като дежурни хвалебствия по задължение и апотеоз на принципа, срещу който споменатият автор непрекъснато подскача - КОМЕНТАРЩИНАТА. На твое място, аз бих помолил него, да спре да ми цапа страниците. Или само аз виждам, че този човек вече те прави за посмешище с нелепите си, неадекватни и показно тенденциозни коментари? А може би, това е новата дамска мода? Уверявам те, че ако искаш да си за посмешище - аз ще го постигна много по-добре и по-елегантно. Ще си посленият писък на модата. Блестяща и... неогразима.
Благодаря за ... широко отворените врати! Често ще те навестявам.

Вероятно визирате израза „поетична метреса на автор Hamster” като личностен, макар ясно да съм отбелязал какво имам предвид, в скобите. Изразът е метафора на „дамската половина в творчески тандем, който публикува любовна лирика”; Мястото на публикувания от мен коментар, е литературен сайт, а метафоричността е нещо като втора природа на всички, които се занимават с художествено слово. Няма нито намек за някакви лични отношения между уважаемите Теърфлай и Хамстер и уверявам Ви, че в цялата ми виртуална история, във всички коментари, които съм писал къде ли не – никъде, повтарям НИКЪДЕ и НИКОГА не съм засягал личността на автор, или потребител. И това може да го потвърди всеки, който ме познава. Обратното ще каже само този, който не умее да различава коментар към дадена публикация, или към даден модел на сайтово поведение – от лично отношение. ; Та в този си коментар, намеквам на Теърфлай само, че е нелепо автор, за който се знае, че е в творчески тандем с друг автор, да пише суперлативи под публикациите му. А иронията и сарказмът не са и надявам се – никога няма да станат нарушение.
Убеден съм, че нямаше нужда да анализирам коментара си, но предвид аргумента Ви за наказание, съм в леко недоумение – защо самата Теърфлай не е наказана, при показно ЛИЧЕН, НАКЪРНЯВАЩ и ОБИДЕН към мен коментар?
Ще го приема за пропуск от Ваша страна.
А да дам доказателства за подмолната и задкулисна саботажна дейност на … .(оф, писна ми от това потребителско име!) - означава публично да обявя, че гоня реваншизъм срещу него, публично да потвърдя лично отношение към него (каквото нямам) и да докажа това, в което … овчеблеещите по-горе ме обвиняват – ЧЕ, ВИДИТЕ ЛИ, НАЙ-ВАЖНОТО ЗА МЕНЕ Е ДА ИЗЛЯЗА ПОБЕДИТЕЛ над него в тази вече никому ненужна схватка. Пфффффф….
(Извинете за израза ми, „дами и господа” овчеблеещи, но подмазвачеството и комформизмът са между нещата, които ненавиждам най-много! В случая, изразът „овчеблеещи” е метафора. Казано към вас като към потребители и автори, а не като към личности.)
Бях убеден, че ще изтриете профила ми, Хипо. Ходът Ви ме изненада. (Много!)
Предлагам Ви да изтриете тази тема, защото нещо ми подсказва, че може и да съм сбъркал в преценката си за Вас. Или поне я заключете. По моя молба – и без това я намирам за изчерпана.
За мен ще е чест да си продължим дебата си на лични, при желание от Ваша страна, без да правим циркове и театри на публика, която е прекалено… обемна и разнородна, за да оцени спектакъла по достойнство. Само истински мъж, ще постъпи като Вас, след написаното от мен. Мъжките ми поздрави!
Имам и още една молба. Това ще е последната ми публична активност тук, затова Ви моля, ако не е проблем, (в случай, че все пак профълът ми остане) -да забраните коментарите към всичките ми публикации, както и оценките към тях. Ако не Ви затруднява – ще съм Ви благодарен ако ги изчистите и от получените до момента. Предварително Ви Благодаря.
И пак Ви уверявам – абсолютно ми е все едно дали „еди кой си” ще остане в сайта, или не. На практика мен ме няма вече в него. Но далеч не ми е все едно дали Вие, като администратор, наистина сте принципен, или просто … умеете да се сражавате добре. Онова за Правдата не съм го писал случайно… (А Вие сте го публикувал!)
Този път – с Уважение,
В. Димитров
___________________________________________________________________
Някой там горе споменава за изпикаване върху администратора и върху Хипо.(!?)
Уважаеми Албатрос. Истинските мъже (Хипо е такъв, Администратора е такъв, и АЗ съм такъв – без да ме интересува Вашето мнение за мен) си говорят точно така – рязко, честно, точно и без заобикалки. Така си говорят, така се бият и… после така се напиват заедно – очи в очи. Не е зле да се научите, Албатрос!
Едва ли някога ще седнем заедно на една маса с тези мъже, но ако още не сте разчел продължаващото ми присъствие тук – нека Ви го преведа. Това е израз на ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ, по мъжки. Да, тези хора наистина са пичове – но това звучи съвсем по един начин казано от Вас – и съвсем по друг начин, казано от мен. Не мислите ли? За да не съобщи името на човека, манипулирал „брой четения” еди къде си, Администратора си има съображения. Аз само честно и по мъжки му намекнах, че тази мистериозност е малко… объркваща. И това не ми прилича на „изпикаване” – още повече, че вече няма и значение, но вашето е… УФ!
А сега пуснете водата, ако обичате!
Мамаша. Хайде малко от иронията ми и за теб, като към автор и потребител – не като към личност. В публикацията си в моята тема, ми стоите точно като краварката леля Миме, седнала на първи ред в Операта, с домашна пита, буца сирене и два домата. Превеждам написаното: коментирате неща, от които очевидно нищо не разбирате.
Точката в Етичния кодекс е хипотетична, Мамаша, както е хипотетичен и самият Етичен кодекс. Ето Ви едно леко тълкуване, докато дъвчете:

НИКОЙ АДМИНИСТРАТОР ИЛИ МОДЕРАТОР НЯМА ПРАВО ДА ДЕМОНСТРИРА ПРИСТРАСТИЕ ИЛИ НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛ, ДА ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ В ТЕМИТЕ НА ФОРУМА, КОИТО СА ЗА И ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, НИТО ПЪК ИМА ПРАВО ДА КОМЕНТИРА КОЯТО И ДА БИЛО ПУБЛИКАЦИЯ В САЙТА, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК


Администраторите и модераторите са ВЛАСТТА във виртуала и трябва да са гаранти за реда, дисциплината и СПРАВЕДЛИВОСТТА в обекта, който администрират. Всяка тяхна намеса в отношенията на потребителите, извън правата и задълженията им на администратори е Манипулация. Все едно дали намесата им е волна или неволна.
Демонстративно и публично пристрастие на администратор към потребител, означава моментална промяна на общата нагласа на останалите към него. Особено в творчески сайт. Затова не е редно те да коментират. Все едно какво ще публикува този коментиран от Администратор автор после – винаги ще получава хвалби и високи оценки, защото за всички той вече е „човек на… еди кой си”.; Обратното – при показно враждебно отношение на администратор към потребител, това пък отблъсква хората от него, дори и въпросният потребител да е много стойностен автор. Същата е логиката и за участието на администратори в нашите форуми. Те си имат своя служебна тема, до която ние имаме достъп само като читатели и ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ. А там се публикуват само служебни съобщения, за дейности, действия и събития, пряко свързани със сайта и неговото администриране.
Затова има статут, Мамаша. И не е етично, той да е двоен. Или си потребител, или си Администратор. Второто си има цена – ВИСОК МОРАЛ, КОРЕКТНОСТ И ЕТИЧНОСТ. Но и двете – не може. Нарича се Етика.
И това Ви го пиша като човек, който получава пари от Държавата (не малко) за да прави подобни анализи. На останалото, което сте писала, Мамаша – не обръщам внимание.
Упс! УвертУрата свърши май… Румба?

Ps: Извинявам се за обемната публикация!
mamasha
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Oct 29, 2008
Мнения: 465
Място: Бургас

МнениеВъведено на: 13 Окт 2016 20:08:46 » Отговори с цитат върни се горе

Даааа, когато човек няма реални аргументи, прибягва към обиди и злобни нападки.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
hamster
Гост





МнениеВъведено на: 13 Окт 2016 20:51:40 » не е румба, а долнопробна чалга Отговори с цитат върни се горе

1. Потребителят по един удивително жалък начин се опитва да отрече, че, видите ли, не бил обидил дама, а цитираното било метафора.
И това ли беше метафора -
"от 4eren_angel на 26.08.2016 @ 23:36:14
(Профил | Изпрати бележка)
Най-после и малко стойност! Само че долу, а не горе. Smile
Хензел и Гретел, в яростна атака срещу нахалника, който довтаса, за да им обърка Литературното 69... Дали ще излезе и Рапунцел, за кратка Литературна солова мастурбация? Какъв спектакъл!
Отивам за пуканки, връщам се и сядам на първи ред. Продължава, нали?
Smile "
след като по настояване на теърфлай админът изтри тези гадни думи, решил , че НАИСТИНА СА ОБИДА, заявих мнението си, че автор, обиждащ публично дама, НЯМА МОРАЛНОТО ПРАВО ДА Е ТУК. Продължавам да го твърдя.

2. Недопустимо е в литературен сайт един самозабравил се...мръсна дума, да псува администраторите, а след това да твърди, че били "истински мъже" и " пичове". И ако досега решението на Хипо да задържи тази гнусотия беше обосновано, след публичното признание на потребителя, че няма как да докаже клеветническите си твърдения
"а да не гадаеш по горното, Хипо, ще ти кажа, че точно hamster/ramvir е пращал заплашителни лични писма на всички потребители, които са коментирали мои публикации до момента и мога да го докажа! Аз му викам саботаж. А ти? И едва ли това е правено само срещу мен…", защото би трябвало да покаже доказателства от ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЛИ ГО
http://www.hulite.net/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=4eren_angel,

то едва ли е нужно това нещо да замърсява форума и сайта.

3.Единствените смислени фрази в тая умопомрачително тъпа лавина от думи на потребителя са тези

"Предлагам Ви да изтриете тази тема, защото нещо ми подсказва, че може и да съм сбъркал в преценката си за Вас. Или поне я заключете. По моя молба – и без това я намирам за изчерпана. "

Затова хайде, моля, да сложим край на гротесковата , абсурдна и жалка чалгаджийница, в която се превърна това място след регистрацията на дълбокоуважавания от мен черен ангел.
Сега се диша доста по-леко без него.
tearfly
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jul 03, 2015
Мнения: 30

МнениеВъведено на: 13 Окт 2016 21:07:40 » Отговори с цитат върни се горе

Айде сега, като няма доказателства, защо пък Теърфлай не била наказана, ами вероятно защото не ти виси в коментарното поле с провокации и не те е последвала няколко пъти с „метафорите”, които няма да употреби дори и в кръчмата. От всичко, което видяха досега очите ми, 4eren_angel, ми стана ясно, че доста си подценил интелекта на Администрацията на сайта, както и на потребителите му.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
hixxtam
Администратор
Администратор


Записан(а): Nov 21, 2003
Мнения: 1743
Място: Плевен

МнениеВъведено на: 13 Окт 2016 23:41:52 » Отговори с цитат върни се горе

Г-н 4eren_angel, държите се като(извинете изтъркания клиширан израз, но не намирам по близък)слон в стъкларски магазин. От къде тази увереност в определенията и сравненията за съвсем непознати за вас хора, на каква база стигате до тях и защо го правите? С начина по който комуникирате, Вие отблъсквате хората, да хората, защото зад всеки един никнейм в този сайт стоят преди всичко човеци.
Цитирам:
Цитат:
Благодарение на тебе, този потребител, който винаги пръв напада, за да се изкара после жертвата, държи целия сайт в напрежение и на всички им съхне плюнката от страх, да не го издразнят, за да не ги напълзи после, при това – безнаказано, защото си има твоята подкрепа. Стигнало се е до там, че на практика hamster/ramvir управлява сайта. Той решава кой да бъде четен и кой не. Кой да получава коментари и кой да не ги получава, че дори си позволява да определя и коментарната политика на целия сайт. А Администратор си мисли, че той управлява…. ХА- ХА – ХА. Дано поне таксите, които плаща за кефа на hamster/ramvir не са високи. Но и това все пак не е цялата картинка. Защото hamster/ramvir е само двуглавото куче Цербер на каишка. А кой му държи каишката???? Кой го защитава? М? Играеш го Сивият кардинал, а? Яко!

Няма нищо общо с действителността, но вие го хвърляте в публичното пространство като факт. Вие сте уверен в правотата си.
Цитат:
Предвид гореизложеното, Хипо, официално ти заявявам, че ти си срам и позор за Литературната общност, за Управителния съвет на този сайт и за самия сайт като цяло.
Това просто го подминавам, но всички, които взеха отношение след това, понеже ме познават реагираха, а вие го приехте като подмазвачество и ги обиждате. Всичко което написахте на Албатрос и Мамаша са глупости и те не го заслужават. За какво да ми се подмазват? Хайде кажете каква полза имат от това? Да се издигнат в йерархията ли? Аз ще им напиша произведенията ли? Тези хора имат този сайт за свой литературен дом. Регистрират се двама души, донасят конфликтите си отнякъде тук и се започват скандали, атаки, хвърчат лични съобщения и коментари, теми във форума все едно това място е създадено само за тях. Не съм съгласен да се коментират произведения във форума на автори неразрешили коментирането им в сайта и с това си действие съм защитавал някой си. Абе хора, светът не се върти само около вас. Има 13 600 регистрирани. Мислите ли, че точно вие двамата сте най-важни?
Ако разреша това да се случи за един потребител, как да се изисква за останалите? Както го написах вече няколко пъти, Вие господине, гледате и съдите само от собствената си камбанария, а ние мислим за всички. Вие сте 1/13600 част от потребителите на този сайт.
Цитат:
НИКОЙ АДМИНИСТРАТОР ИЛИ МОДЕРАТОР НЯМА ПРАВО ДА ДЕМОНСТРИРА ПРИСТРАСТИЕ ИЛИ НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛ, ДА ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ В ТЕМИТЕ НА ФОРУМА, КОИТО СА ЗА И ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, НИТО ПЪК ИМА ПРАВО ДА КОМЕНТИРА КОЯТО И ДА БИЛО ПУБЛИКАЦИЯ В САЙТА, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК
Това е ваше виждане, господине. Този сайт е създаден от група ентусиасти през далечната 2003 г. и първите му потребители бяха именно администраторите. Този сайт си има правила и те се спазват от всички. В този сайт са писали и пишат много какчествени съвременни автори - Силвия Томова, Петър Делчев, Камелия Кондова, Яна Кременска, Радост Даскалова, Ганка Филиповска и още, и още, и още... По вашия морален кодекс, на някой от тях трябва да се забрани коментирането защото участват в администрирането на сайта. Питам защо? Това са автори които могат да помогнат със съвети, с опита си, с всичко на пишещите тук и го правят.
Не познавате този сайт, господине, имате някакви повърхностни едностранчиви впечатления и смятате, че сте наясно с всичко, но нямате и най-малко понятие за действителността.
Много държа да се извините на Албатрос и Мамаша!
Не зная какви анализи правите, но от това което виждаме тук, тежко им и горко на анализираните. Вие сте толкова далеч от живота и същността в този сайт, колкото нашата планета от центъра на галактиката. Етичния кодекс се състои само от една дума - уважение, уважение към личността отсреща, към нейните виждания и възгледи, нещо което не се усеща никъде в написаното от Вас.
Относно молбата Ви за коментарите и оценките на Вашите произведения - изпълнена е. В този сайт темите във форума не се трият от създаването му, така че тази молба няма как да я изпълня, а за заключването ще изчакам.
Много държа да получа информацията за която помолих. Не тук, на лично съобщение, но да я получа. В противен случай мнението ми за Вашето мъжество ще се промени. Вие написахте това публично и аз държа да ми докажете, че не е поредния кьор фишек:
Цитат:
За да не гадаеш по горното, Хипо, ще ти кажа, че точно hamster/ramvir е пращал заплашителни лични писма на всички потребители, които са коментирали мои публикации до момента и мога да го докажа! Аз му викам саботаж. А ти? И едва ли това е правено само срещу мен…

Аз не хвърлям думите си на вятъра, а Вие? Умея да чакам и искам да видя тези доказателства. В случая не иде реч за мем, за Вас или друга отделна личност. Става дума за сайта и за климата в него, а всички знаят, че този сайт е нашата рожба и когато иде реч за него, нямат никакво значение отделните личности.

_________________
ХИПО
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя ICQ номер
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com