Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 466
ХуЛитери: 1
Всичко: 467

Онлайн сега:
:: LeoBedrosian

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - За Нова Зеландия от Нова Зеландия
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
osi4kata
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 19, 2004
Мнения: 136

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 13:30:42 » Отговори с цитат върни се горе

igeo написа:
Може би ако беше нещо художествено - цикъл стихове, разказ или един добър пътепис щеше да е интересно и красиво.
Лично на мен ми беше постно и скучно от това, което си посяла тук. Ако това ти е била целта - да звучиш като откъснати и хаотично разпилени от вятъра листи от брошура на туроператорска агенция - справила си се блестящо.
Laughing


мда.. бях подготвена и за подобен коментар Smile. Не четете уважаеми/ма, щом ви е скучно, изборът си е Ваш. Това е форум и мога да "посявам", каквито материали си пожелая, без да имам претенции за Пулицър. Напишете си нещо Ваше и изненадайте аудиторията.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
osi4kata
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 19, 2004
Мнения: 136

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 13:41:50 » Отговори с цитат върни се горе

elimax написа:
Интересно. Как така в страната на толерантността вторият по големина град ще се казва Крайстчърч? Ами ако някой вземе та се обиди и засегне религиозно?!?

Недопустимо. Веднага да се преименува.


Здравей Smile. Тук просто никой не си натрапва религиозните убежденя Smile). Има ги всякакви - будисти, мюсюлмани, християни, хиндуисти, даоисти, ню-ейдж и предимно атеисти (особено младежите). Има и доста християнски секти, най-голямата е Ексклузив Бредрън (Специално Братство) - те не гледат телевизия, не слушат радио и момичетата учат до 5 клас, че да не поумнеят много. Въпросната секта живее в комуни из всички градове в страната, всяка сутрин и всяка вечер са в църквата си, а в събота и неделя по цял ден, но не се опитват да се набиват в очите на другите. Живеят си, както им харесва и сами се справят с вътрешните си неуредици.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
osi4kata
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 19, 2004
Мнения: 136

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 13:48:53 » Отговори с цитат върни се горе

secret_rose написа:
Много обичам да чета истински преживявания и да поглеждам през очите на пътешественика... Разкажи още, моля, разкажи още много @--;--


Розичке, ще разкажа някой ден за Роторуа и за Дяволското Гърло, което бълва гореща тиня, направо от ада Smile). Имам и снимки някъде из компютрите, трябва да ги изровяSmile.

Благодаря!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
elimax
Гост





МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:01:10 » Отговори с цитат върни се горе

osi4kata написа:
те не гледат телевизия, не слушат радио и момичетата учат до 5 клас, че да не поумнеят много. Въпросната секта живее в комуни из всички градове в страната, всяка сутрин и всяка вечер са в църквата си, а в събота и неделя по цял ден, но не се опитват да се набиват в очите на другите. Живеят си, както им харесва и сами се справят с вътрешните си неуредици.


Това явно са новозеландските роми, описанията съвпадат едно към едно Smile
igeo
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jan 21, 2007
Мнения: 83

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:10:57 » Отговори с цитат върни се горе

osi4kata написа:


мда.. бях подготвена и за подобен коментар Smile. Не четете уважаеми/ма, щом ви е скучно, изборът си е Ваш. Това е форум и мога да "посявам", каквито материали си пожелая, без да имам претенции за Пулицър. Напишете си нещо Ваше и изненадайте аудиторията.


Странно защо, аз пък не бях подготвен за подобен отговор. А пък нали, уж в Аотеароа хората били много любезни и толерантни и нам`кви си. Аз, уважаема, просто си казах личното мнение. Няма защо да подскачате - ами че замислете се сама - какво уникално, интересно, лично, споделяте с аудиторията, нещо което да го няма в Интернет. И след като сте го пуснали в публичен форум не ми излизайте с номера "не четете уважаеми". Да бяхте си го пуснали в профила на по-закътано място. Нещата, които аз пиша и с които "изненадвам аудиторията" са ми само в профила.
И наистина - не се засягай, но ако имаш нещо повече - някакви случки описани, нещо от фолклора, историята - пусни го.
Само да не е в стил "Капка Касабова".
Хайде жива и здрава.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
osi4kata
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 19, 2004
Мнения: 136

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:18:09 » Отговори с цитат върни се горе

нищо общо нямат с тях- работят много, не крадат, молят се Богу горещо по 10 часа в денонощието, а в събота и неделя по 24 часа. Министрите им (имат си йерархия) могат да има разделят семействата. Имах приятелка (почина преди няколко месеца), новозеландската писателка Найри Томас - тя беше родена в тази секта и отлъчена, защото след като родила 4-тото си дете започнала да пие противозачатъчни и веднага била разкрита (вероятно докторът е докладвал на министрите), та Найри и съпругът ѝ нямали право на никаква интимност в продължение на месеци и министрите ходели посред нощ да ги проверяват Smile. Но.. Найри беше една изкусителка,,не ти е работа... Smile) спряла противозачатъчните, приластила собствения си съпруг и забременяла за 5-ти път. След това, естествено ги отлъчили колективно от сектата и ги анатемосали по всички параграфи Smile). Мъжът ѝ не можал да ѝ прости до сетния си дъх, защото дълбоко вярвал в правотата на изповядваната от него и сектантските му събратя религия. Въпреки всичко предпочел пълната с живот Найри. По-големите им синове обаче останали с братството, защото били над 8 годишни(ако не ме лъже паметта) и били "баптайзван"и (нещо като кръщение, но с доста задължения). След година и те били отлъчени (момчетата намерили начин) и отпътували за дома на родителите си. Найри, освен че беше изключително позитивен човек, беше и най-великата телеманка, която съм срещала някога Smile).


_ _ _ _ _ _ _ _ _
Редактирано от: osi4kata на 23 Ное 2012 14:27:36 - общо 1 път.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
elimax
Гост





МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:23:09 » Отговори с цитат върни се горе

osi4kata написа:
нищо общо нямат с тях- работят много, не крадат, молят се Богу горещо по 10 часа в денонощието, а в събота и неделя по 24 часа. Министрите им (имат си йерархия) могат да има разделят семействата. Имах приятелка (почина преди няколко месеца), новозеландската писателка Найри Томас - тя беше родена в тази секта и отлъчена, защото след като родила 4-тото си дете започнала да пие противозачатъчни и веднага била разкрита (вероятно докторът е докладвал на министрите), та Найри и съпругът ѝ нямали право на никаква интимност в продължение на месеци и министрите ходели посред нощ да ги проверяват Smile. Но.. Найри беше една изкусителка,,не ти е работа... Smile) спряла противозачатъчните, приластила собствения си съпруг и забременяла за 5-ти път. След това, естествено ги отлъчили колективно от сектата и ги анатемосали по всички параграфи Smile). Мъжът ѝ не можал да ѝ прости до сетния си дъх, защото бил дълбоко убеден в приомите на сектантските си събратя. Найри, освен че беше изключително позитивен човек, беше и най-великата телеманка, която съм срещала някога Smile).



Родена в секта и отлъчена. Ето това е вече пикантно. Но надали Найри би била съглсна да разкаваш такива подробности от личния й живот пред целия свят... все пак.
Я по-добре разкажи за маорите. Плащат ли си данъците и тока?
osi4kata
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 19, 2004
Мнения: 136

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:31:49 » Отговори с цитат върни се горе

elimax написа:
osi4kata написа:
нищо общо нямат с тях- работят много, не крадат, молят се Богу горещо по 10 часа в денонощието, а в събота и неделя по 24 часа. Министрите им (имат си йерархия) могат да има разделят семействата. Имах приятелка (почина преди няколко месеца), новозеландската писателка Найри Томас - тя беше родена в тази секта и отлъчена, защото след като родила 4-тото си дете започнала да пие противозачатъчни и веднага била разкрита (вероятно докторът е докладвал на министрите), та Найри и съпругът ѝ нямали право на никаква интимност в продължение на месеци и министрите ходели посред нощ да ги проверяват Smile. Но.. Найри беше една изкусителка,,не ти е работа... Smile) спряла противозачатъчните, приластила собствения си съпруг и забременяла за 5-ти път. След това, естествено ги отлъчили колективно от сектата и ги анатемосали по всички параграфи Smile). Мъжът ѝ не можал да ѝ прости до сетния си дъх, защото бил дълбоко убеден в приомите на сектантските си събратя. Найри, освен че беше изключително позитивен човек, беше и най-великата телеманка, която съм срещала някога Smile).



Родена в секта и отлъчена. Ето това е вече пикантно. Но надали Найри би била съглсна да разкаваш такива подробности от личния й живот пред целия свят... все пак.
Я по-добре разкажи за маорите. Плащат ли си данъците и тока?


Цялата тази история е описана в книгата на Найри Томас, под заглавието "Зад Затворените Врати", иначе не бих си позволила да я споделя "пред целия свят". Прави ми впечатление, че сте доста язвителна, драга и затова няма да ви уведомя дали си плащам тока и данъците. Smile
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
elimax
Гост





МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:40:11 » Отговори с цитат върни се горе

osi4kata написа:
elimax написа:
osi4kata написа:
нищо общо нямат с тях- работят много, не крадат, молят се Богу горещо по 10 часа в денонощието, а в събота и неделя по 24 часа. Министрите им (имат си йерархия) могат да има разделят семействата. Имах приятелка (почина преди няколко месеца), новозеландската писателка Найри Томас - тя беше родена в тази секта и отлъчена, защото след като родила 4-тото си дете започнала да пие противозачатъчни и веднага била разкрита (вероятно докторът е докладвал на министрите), та Найри и съпругът ѝ нямали право на никаква интимност в продължение на месеци и министрите ходели посред нощ да ги проверяват Smile. Но.. Найри беше една изкусителка,,не ти е работа... Smile) спряла противозачатъчните, приластила собствения си съпруг и забременяла за 5-ти път. След това, естествено ги отлъчили колективно от сектата и ги анатемосали по всички параграфи Smile). Мъжът ѝ не можал да ѝ прости до сетния си дъх, защото бил дълбоко убеден в приомите на сектантските си събратя. Найри, освен че беше изключително позитивен човек, беше и най-великата телеманка, която съм срещала някога Smile).



Родена в секта и отлъчена. Ето това е вече пикантно. Но надали Найри би била съглсна да разкаваш такива подробности от личния й живот пред целия свят... все пак.
Я по-добре разкажи за маорите. Плащат ли си данъците и тока?


Цялата тази история е описана в книгата на Найри Томас, под заглавието "Зад Затворените Врати", иначе не бих си позволила да я споделя "пред целия свят". Прави ми впечатление, че сте доста язвителна, драга и затова няма да ви уведомя дали си плащам тока и данъците. Smile


Абе гадна си е историята, спор няма. Ето че новозеландските мизерии лека-полека излизат на бял свят.
osi4kata
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 19, 2004
Мнения: 136

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:50:39 » Отговори с цитат върни се горе

igeo написа:
osi4kata написа:


мда.. бях подготвена и за подобен коментар Smile. Не четете уважаеми/ма, щом ви е скучно, изборът си е Ваш. Това е форум и мога да "посявам", каквито материали си пожелая, без да имам претенции за Пулицър. Напишете си нещо Ваше и изненадайте аудиторията.


Странно защо, аз пък не бях подготвен за подобен отговор. А пък нали, уж в Аотеароа хората били много любезни и толерантни и нам`кви си. Аз, уважаема, просто си казах личното мнение. Няма защо да подскачате - ами че замислете се сама - какво уникално, интересно, лично, споделяте с аудиторията, нещо което да го няма в Интернет. И след като сте го пуснали в публичен форум не ми излизайте с номера "не четете уважаеми". Да бяхте си го пуснали в профила на по-закътано място. Нещата, които аз пиша и с които "изненадвам аудиторията" са ми само в профила.
И наистина - не се засягай, но ако имаш нещо повече - някакви случки описани, нещо от фолклора, историята - пусни го.
Само да не е в стил "Капка Касабова".
Хайде жива и здрава.


Не, не се засягам, макар да искате да ме засегнете, Безкрайно съм любезна, както виждате - ако аз ви бях написала такъв коментар, щяхте да ме наругаете поне веднъж досега. Кое точно го има в интернет? Да не би да ме обвините в пренаписване на нечия друга история? Първите три снимки са от новозеландски уебсайт, защото моите бяха доста големи и тук не могат да се смаляват. Имам текста с мои снимки в новозеландски сайт - доста добре беше приет, но там навярно няма "светила" от вашата величина Smile) Имам го качен и на блога си, също предизвика интерес.

А Капка Касабова е доста популярна в Нова Зеландия, не знам защо не одобрявате творчеството ѝ, може би защото при нея дърветата не са "натежали от хлорофил" и самата тя знае, че весталките се обличат в бяло. Да Ви имам претенциите, лапацало!


_ _ _ _ _ _ _ _ _
Редактирано от: osi4kata на 23 Ное 2012 16:59:34 - общо 1 път.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
osi4kata
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 19, 2004
Мнения: 136

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:54:50 » Отговори с цитат върни се горе

elimax написа:
osi4kata написа:
elimax написа:
osi4kata написа:
нищо общо нямат с тях- работят много, не крадат, молят се Богу горещо по 10 часа в денонощието, а в събота и неделя по 24 часа. Министрите им (имат си йерархия) могат да има разделят семействата. Имах приятелка (почина преди няколко месеца), новозеландската писателка Найри Томас - тя беше родена в тази секта и отлъчена, защото след като родила 4-тото си дете започнала да пие противозачатъчни и веднага била разкрита (вероятно докторът е докладвал на министрите), та Найри и съпругът ѝ нямали право на никаква интимност в продължение на месеци и министрите ходели посред нощ да ги проверяват Smile. Но.. Найри беше една изкусителка,,не ти е работа... Smile) спряла противозачатъчните, приластила собствения си съпруг и забременяла за 5-ти път. След това, естествено ги отлъчили колективно от сектата и ги анатемосали по всички параграфи Smile). Мъжът ѝ не можал да ѝ прости до сетния си дъх, защото бил дълбоко убеден в приомите на сектантските си събратя. Найри, освен че беше изключително позитивен човек, беше и най-великата телеманка, която съм срещала някога Smile).



Родена в секта и отлъчена. Ето това е вече пикантно. Но надали Найри би била съглсна да разкаваш такива подробности от личния й живот пред целия свят... все пак.
Я по-добре разкажи за маорите. Плащат ли си данъците и тока?


Цялата тази история е описана в книгата на Найри Томас, под заглавието "Зад Затворените Врати", иначе не бих си позволила да я споделя "пред целия свят". Прави ми впечатление, че сте доста язвителна, драга и затова няма да ви уведомя дали си плащам тока и данъците. Smile


Абе гадна си е историята, спор няма. Ето че новозеландските мизерии лека-полека излизат на бял свят.


На няколко места в текста е упоменато, че НЗ има и непривлекателни страни Smile. Ето това е една от тях. Благодаря ви за отделеното време. Бог с Вас! Smile
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
elimax
Гост





МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 14:57:08 » Отговори с цитат върни се горе

osi4kata написа:
elimax написа:
osi4kata написа:
elimax написа:
osi4kata написа:
нищо общо нямат с тях- работят много, не крадат, молят се Богу горещо по 10 часа в денонощието, а в събота и неделя по 24 часа. Министрите им (имат си йерархия) могат да има разделят семействата. Имах приятелка (почина преди няколко месеца), новозеландската писателка Найри Томас - тя беше родена в тази секта и отлъчена, защото след като родила 4-тото си дете започнала да пие противозачатъчни и веднага била разкрита (вероятно докторът е докладвал на министрите), та Найри и съпругът ѝ нямали право на никаква интимност в продължение на месеци и министрите ходели посред нощ да ги проверяват Smile. Но.. Найри беше една изкусителка,,не ти е работа... Smile) спряла противозачатъчните, приластила собствения си съпруг и забременяла за 5-ти път. След това, естествено ги отлъчили колективно от сектата и ги анатемосали по всички параграфи Smile). Мъжът ѝ не можал да ѝ прости до сетния си дъх, защото бил дълбоко убеден в приомите на сектантските си събратя. Найри, освен че беше изключително позитивен човек, беше и най-великата телеманка, която съм срещала някога Smile).



Родена в секта и отлъчена. Ето това е вече пикантно. Но надали Найри би била съглсна да разкаваш такива подробности от личния й живот пред целия свят... все пак.
Я по-добре разкажи за маорите. Плащат ли си данъците и тока?


Цялата тази история е описана в книгата на Найри Томас, под заглавието "Зад Затворените Врати", иначе не бих си позволила да я споделя "пред целия свят". Прави ми впечатление, че сте доста язвителна, драга и затова няма да ви уведомя дали си плащам тока и данъците. Smile


Абе гадна си е историята, спор няма. Ето че новозеландските мизерии лека-полека излизат на бял свят.


На няколко места в текста е упоменато, че НЗ има и непривлекателни страни Smile. Ето това е една от тях. Благодаря ви за отделеното време. Бог с Вас! Smile


Абе нз...
Solara
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jan 29, 2011
Мнения: 188

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 17:45:27 » Отговори с цитат върни се горе

Много е хубаво! Прочетох с удоволствие. Поздрави! Very Happy
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
rainy
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): May 27, 2004
Мнения: 885
Място: Лондон

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 18:55:13 » Отговори с цитат върни се горе

„Новозеландците са най-бързо говорещите англоговорящи“. Малей, колко вярно. Моят доскорошен колега Андрю Макгил (шотландците къде ли не са поникнали явно...) ми взимаше акъла – нищо му не разбирах в продължение на месеци. Дори си мислех, че нарочно мъчи народа... хахаха

Ох, абе не знам колко са толерантни новозеландците, но понякога се изумявам от нашата. Нищо против критиката, но все си мисля, че тя трябва да дава нещо позитивно на критикувания или критикуваното "нещо" навлиза в личното пространство на критикуващия (ин)директно. Иначе много висящо ми стои... Това е нережисиран размисъл на глас, сакън да не вземе някой нещо да си помисли.
Twisted Evil Smile
И въпреки хората в България обожавам България именно заради хората й. Румяно, продължавай с тези импресии. Ако някога събера малко „излишни“ пари, това ще бъде първата дестинация, която ще си букна... Поздрави на цялата компания там, аз не бих имала сили да остана толкова далече. Е, срещу 100К годишно ще си помисля.
Mr. Green

_________________
Рейни
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
LATINKA-ZLATNA
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jun 25, 2007
Мнения: 1371
Място: ЛОВЕЧ

МнениеВъведено на: 23 Ное 2012 19:12:53 » Отговори с цитат върни се горе

Прочетох с интерес, osi4kata!
Благодаря!
Поздрави от люляковия град!


LATINKA-ZLATNA
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com