Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 416
ХуЛитери: 5
Всичко: 421

Онлайн сега:
:: Mitko19
:: Icy
:: Georgina
:: AlexanderKoz
:: LeoBedrosian

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - Децата на прехода
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
krasavitsa
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Oct 08, 2007
Мнения: 888

МнениеВъведено на: 11 Сеп 2012 10:43:13 » Отговори с цитат върни се горе

angar написа:
krasavitsa написа:

3. Били с " ДНК на производители на революции"? Сиреч революционери? По света тази дума се употребява с отрицателно значение ...


Не споделям мнението за отрицателното значение на революциите. Революции е имало и ще има, защото са необходими за развитието. Те са неотменно свойство и на материята, и на духа. Те са моментът, когато количествените натрупвания преминават в качествени изменения. Както веществата преминават от едно агрегатно състояние в друго, както (след натрупване на определено количество знания или страдания) се променят убежденията.

В обществото революциите избухват, когато така вече не може да се търпи.

И сега (и в Европа, и в България) вече назрява или е назряла необходимостта от революция. Революция, която да премахне всички разрешителни режими. Наричат ги разрешителни, но истинското им име е забранителни - за всяко нещо трябва да се иска разрешение. От бюрокрация не се диша. Създават ги управляващите, за да има корупция. Създават ги малоумните в парламентите, за да има повече възможности за глоби и за корупция. И това ще продължава още и още, и то не може да се спре или премахне по никакъв друг начин, освен чрез някакъв революционен взрив. Ще бъде болезнено, но друг начин няма.

След което всичко започва отначало.

Леле, Ангар, пак ще го избием на политика. Ти да не се изплаши, че сме на едно и също мнение с теб по някакъв въпрос? Smile
Я съобщи мнението си за необходимостта от революции на онези народи, които без никакви революции, а само със здрав разум и труд през последните десетилетия са изградили държавите си такива, че като отидем при тях, само хълцаме и се зверим и на уредбата, и на стандарта им на живот. Хората ще те изгледат със съжаление като допотопно изкопаемо, но от добро възпитание дори няма да спорят с теб.
Устройството на съвременните държави включва “революция” на всеки 4-5 години. Какво друго са изборите, ако не мирна смяна на властта? И то точно по закона за преминаване на количествените изменения в качествени – мнозинството посочва кой да управлява държавата.
Онези, които призовават към масово проливане на кръв и убийства – защото това е революцията, според мен са направо за затвора. В момента в няколко арабски страни текат кървави граждански войни, предизвикани от призиви като твоя и подети от младежи, за които човешкият живот не струва нищо. (Сам каза по-горе какво е младият човек – лесно се лъже и бързо се пали, а за реалния живот не знае нищо.) Международната общност се чуди как да ги спре, кой какъв е и на кого да помага. А след кървави ексцесии желанието за отмъщение се предава и на поколенията – нашият народ е негова жертва повече от 100 години.

И сега има достатъчно нарушители, от които страдаме и се оплакваме, че държавата не ги санкционирала достатъчно, та се множат. Какво значи да се премахнели разрешителните (забранителни) режими – искаш беззаконие ли? Ма понякога ич не мислиш, като пишеш.
Долу кървавите революции, долу кръволоците революционери!
Laughing Laughing Laughing
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
angar
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 13, 2004
Мнения: 1211
Място: София

МнениеВъведено на: 11 Сеп 2012 14:28:52 » Отговори с цитат върни се горе

[quote="krasavitsa В момента в няколко арабски страни текат кървави граждански войни, предизвикани от призиви за революции ..."
Долу кървавите революции, долу кръволоците революционери!
[/quote]

Факт е - текат! И е текло, и пак ще тече!

Има неща, които по мирен път, без революция, не могат да се променят. И едно от тях е общественият строй.
Защото всички закони от властниците се пишат. И са така написани, че по мирен път нищо да не може да се промени, властта и богатствата им да са си винаги техни. Такива са законите навсякъде - включително в днешна демократична Европа, и в България, и в Русия. Твърдението, че по мирен път нещо може да се промени, е демагогия. Защото средствата за обработка и направляване на обществените настроения са изключително в техни ръце.

Прочее, тогава защо според тебе тези така уредени държави, САЩ и Европа, които са против всякакви революции, подкрепяха революцията в Либия, и сега подкрепят революцията в Сирия? (Ако това са революции, разбира се; може би са контрареволюции, във всеки случай са промени не по мирен път). Да не говорим, че вероятно те ги и подготвиха и провокираха. От хуманизъм, или от интереси - от стремеж да отдалечат революциите в собствените си страни.
А за разрешителните (забранителни режими) и беззаконията.
Никой не иска беззаконие. Всеки иска престъпниците да бъдат наказвани, с изключение на престъпниците. Но те са на власт, и се пазят един друг, и са създали закони, според които престъпниците на практика са неприкосновени, а обикновените хора - незащитени.! "Най-силни винаги са били крадците! ( "Истинската апология на Сократ"). И ако има революция, една от причините, които ще я предизвикат, ще бъде именно тази - за да се наказват престъпниците! Или поне веднъж, по време на революцията, да бъдат наказани.
При социализма имаше много забрани - забрани за жителство, домови книги, регистрации и пр. и пр. Революцията от Десети ноември целеше да ги премахне, и ги премахна. След което, едно по едно, започна всичко да връща. И ще достигне социализма, и ще го надмине - както в много отношения го е надминала.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com