Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 765
ХуЛитери: 5
Всичко: 770

Онлайн сега:
:: LeoBedrosian
:: Mitko19
:: pinkmousy
:: mariq-desislava
:: Heel

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - Иво Сиромахов - Как влязох във фейсбук
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
Silver Wolfess
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jan 05, 2004
Мнения: 1881
Място: София

МнениеВъведено на: 26 Фев 2010 22:47:04 » Иво Сиромахов - Как влязох във фейсбук Отговори с цитат върни се горе

Защото мисълта ми в другата тема беше за блоговете и социалните мрежи, които по замисъл сигурно са нещо много добро, но попаднах на следния фейлетон от Иво Сиромахов

Как влязох във фейсбук

Преди няколко месеца, докато пиех бира с един мой бивш съученик, той взе да ме убеждава колко хубаво нещо бил фейсбука. Обясни ми, че това било “социална мрежа”, че фейсбукът бил медията на модерните, динамични хора и че всеки който не е регистриран там, е суперзадръстен и изостанал.

Аз отдавна имам подозрения, че съм суперзадръстен и изостанал, но не ми се иска да го призная публично, затова още на следващия ден се регистрирах в така наречената “социална мрежа” с надеждата да понаваксам поне малко задръстената си изостаналост.

Но още в началото започнах да изпитвам известни съмнения към медията на модерните, динамични хора. Първо ме призоваха да си потърся приятели. Къде да ги търся? Аз ако за 37 години не съм ги намерил, баш тука ли ще ги срещна? Отказах да ги търся, но пък някакви напълно непознати хора започнаха да ми предлагат приятелство. Реших, че като добре възпитан човек, би трябвало да приемам всички. Само че някои оферти минаха границите на толерантността ми. Веднъж някакъв човек ми предложи да стана приятел с Татяна Дончева, моля ти се. Настръхнах. Как да стана приятел с Татяна Дончева? Ако човек не внимава, покрай нея неусетно може да се сприятели и с Ванко 1. Разбира се, натиснах бутона “игнорирай”, но лошото чувство остана.

По-неприятното е, че някои от новите ми приятели започнаха да ме засипват със сърчица, усмихнати човечета, нарисувани халби бира, а след 15-ти декември и с виртуални елхички и ме увещаваха да си ги колекционирам.

Попитах един колега за какво служат тия виртуални елхички, а той ми каза: “Не знам, но аз вече съм събрал 734. Чудя се къде да ги завра?”

Не му отговорих. По Коледа не е хубаво да се приказват такива неща.

Постепенно започнаха да ме атакуват и привърженици на различни каузи: “Да защитим децата от домашното насилие!”, “Да спасим ливадния дърдавец!”, “Искаме справедливост за Вълкан Хептенцоцов!”, “Да спрем доганизацията!”....

Тези кухи призиви ме вбесяваха. Как смятате да спрете доганизацията бе, фейсбукарчета бледи? Като си разменяте тука елхички и сърчица ли? С наближаването на изборите гражданското съзнание на юзърите достигна своя апогей. Някакъв тип всеки ден ме атакуваше с настойчивото предложение да стана почитател на Яне Янев. Любезно му написах да спре да ми досажда, защото по-скоро бих станал почитател на хурката на баба му, нежели на Яне Янев. Обаче офертите на партийния активист не спряха. Наложи се да го изхвърля от списъка с приятелите си, въпреки че не съм привърженик на силовите мерки.

Колкото повече познанства трупах в мрежата, толкова повече трупах печал, защото страницата ми се задръстваше от безсмислени признания кой какво прави в момента. Иван Гълъбинов учи за изпит, Мария Калпакова ще ходи на педикюр, Николина Стоянова ака... А някои селски пръчки с поетични наклонности се скъсваха да пишат в статуса си претенциозни глупости от сорта: “Виждаш ли сянката ми, плаваща по вълните на времето?... Докосни звездите, но не забравяй, че си човек...” Пълна помия! Освен това фейсбукът постоянно ме подканяше да “сръчкам” приятелите си. Това изобщо не се връзваше с представите ми за приятелството. Нали са ми приятели, защо да ги ръчкам?

Постепенно научих, че социалната мрежа си има и свой собствен език, в който гласните не са на почит. Често ми се случваше, когато вляза във фейсбук, да ме приветстват с милото “здр”. “Двждн” – отвръщах аз. Някои хора пък настояваха да отговарям на всевъзможни малоумни тестове. “Кое животно си?”, “Кой зеленчук си?”, “Коя чалга певица си?”, “Миришат ли ти краката?” и т.н.

Една жена ми изпрати поне 15 пъти теста “Какъв секс предпочиташ?”. Накрая се вбесих и й отговорих: “всякакъв, стига да не е с теб”. Давам си сметка, че отговорът ми не беше твърде джентълменски, но нахалството на тая пача наистина ме извади от обувките. Забележително е, че освен от хора получавах предложения за приятелство и от стопански субекти – фирми, хотели, магазини. Това вече беше лудост. Как да стана приятел с някакъв склад за чорапи?

С всеки изминал ден участието ми в социалната мрежа ме правеше все по-объркан и отчаян. В профила ми пишеше, че вече имам над две хиляди приятели, но реално бях сам като куче. Усещах, че съм се превърнал в пълен фейсбук-нещастник. Проклинах деня, в който си направих регистрация там. Но бях поел по този път и трябваше да изпия горчивата чаша на виртуалното общуване докрай...

Вчера отворих профила си и бях потресен. Някаква девойка ми беше изпратила покана да отговоря на теста “Навяваш ли на момчетата перверзни мисли, когато си с пола?” Гледах монитора вцепенен. Разбрах, че съм стигнал дъното. В този момент направих три важни заключения: първо - че никога не съм носил и няма да нося пола, второ – че не искам да навявам на момчетата перверзни мисли и трето – да ви пикая на социалната мрежа. Натиснах бутона “Изход” и излязох да пия бира.

_________________
Silver Wolfess
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
infinity1305
Гост





МнениеВъведено на: 27 Фев 2010 00:07:17 » Отговори с цитат върни се горе

Чела съм този текст някъде из нета и не знаех чий е...
/май не само аз имам непоносимост към фейсбук Smile))/
vassilenna
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jul 06, 2006
Мнения: 6

МнениеВъведено на: 27 Фев 2010 00:32:40 » » Иво Сиромахов - Как влязох във фейсбук" Отговори с цитат върни се горе

Не съм влизала 100 години в сайта Very Happy Но сега не мога да се въздържа!!!
Имам само две ръце и ги давам в прегръдка.Браво!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
thebigplucky
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 10, 2004
Мнения: 774
Място: До брега на морето,но не съвсем.

МнениеВъведено на: 27 Фев 2010 11:13:28 » ! Отговори с цитат върни се горе

Very Happy
Сиромахов е точен.
И е природно интелигентен човек, съкратено ПИЧ!
Very Happy

_________________
plucky
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
RockAround_theCock
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Feb 20, 2010
Мнения: 151
Място: В спасителната лодка си греба... към хоризонта, който ме очаква!

МнениеВъведено на: 27 Фев 2010 22:04:58 » Иво Сиромахов - фейс-букиран... Отговори с цитат върни се горе

Благодаря за сладката ваксина анти-фейсбук! Глътнах я на един дъх.Макар да бях препатил вече. Без да съм се регистрирвал... Никога - там!
Но нежната ми половинка, вдъхновена от необоримите доводи на внучката - се решила. И като типичен представител на фауната -
клас: пернати/водоплаващи; разред: патици ; порода: патка - непоумняла/остаряла... ,
не само се регистрирала в гъмжилото от изгладнели за `патка на фурна с кисело зале`, ами дала и куп любопитна информация за собствената си личност. Плюс - фотогеничен автопортрет(където изглежда много запазена!)... И - досущ в стила на шедъовъра на И. Сиромахов - завихрила щури групови купони-дискусии, с многобройни интелегентни приятели... Снимката, обаче бързo сложи тъжен край на щастливата и еуфория. В деня, когато близък приятел, (с когото отдавна се мразим), с един смутено-разтревожен глас се обажда. И с едни, много внимателно подбрани изрази ме пита:`А бе вие - да не сте се развели - бързо и тайно?`... На логичния ми отговор `Не! А ти - пийнал ли си или с нервите... нещо?` - ме довършва: `Тогава защо `твоята`... (клас:пернати, водоплаващи), отправя порнографски предложения, че и с приложена снимка? Само по името - нямаше да се досетя - вика - Ама снимката!... Няма грешка!`
Следващите събития са`с малко хаотична и много екшън` хронология... та - не ми се разправят... подробности!

Толкова - за фейсбука! Голяма работа било!... и мнооого приятели!!!

_________________
Ще ти говоря за любов, а ти - не чувай...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
doktora
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jul 08, 2008
Мнения: 2173
Място: в Библиотеката

МнениеВъведено на: 01 Мар 2010 11:03:25 » Да бе да;) нали съм умничък...въобще не съм опитал да вляза Отговори с цитат върни се горе

Laughing Cool Rolling Eyes ...то си било станало сайт за запознанства Idea

ПИЧ е Иво Сиромахов, обичам да го чета вblog.bg===>>>>>

Twisted Evil

_________________
Smile...аз идвам, а ти?
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
vehemence
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 21, 2009
Мнения: 1

МнениеВъведено на: 01 Мар 2010 14:52:58 » :) Отговори с цитат върни се горе

Анти фен клуб на фейсбук! Very Happy

Има още една статия, която ме просълзи от смях.Дано ви хареса:

"Как да си направим женско списание"
http://www.ivosiromahov.com/2_article/a21.html
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
karmelitass
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 20, 2006
Мнения: 194

МнениеВъведено на: 01 Мар 2010 15:51:41 » Отговори с цитат върни се горе

Всичко което го има във фейсбук, неща като тези тестове, които са за хора с чувство за хумор, страниците за щяло и нещяло, групите.. "аз съм за това" и т.н. и цялата порнография във фейс бук, я има и в шоуто на Слави, само че под формата на диалог или кратки извадки от някой вестник...
Разликата е, че във фейсбук нещата се подмятат, поради многобройните потребители и се набиват често на очи, а във шоуто на Слави минават и заминават...
А всички знаем кой пише сценария за предаването - Иво Сиромахов. Така че, дали фейсбук или някакво предаване по Тв е все едно и също.
Въпрос на предпочитания кой как да изгледа и да се "наслади" на поредната глупост.
Изказванията му са адски тъпи, поне за мен.

_________________
Не правете предположения.Вредно е.


Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
inspired
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 16, 2007
Мнения: 12

МнениеВъведено на: 01 Мар 2010 23:33:00 » Отговори с цитат върни се горе

нямам регистрация във фейсбук, но имах в някаква друга, май че "народ БГ или нещо от този тип.
Трябваше да търся помощ от специалист, който след поне половин час търсене, накрая разбра как да ме отпише оттам, бяха го скрили някъде с дребни букви, а и трябваше да отговориш няколко пъти, че "наистина" желаеш да се отпишеш. Въпреки това продължават да ме водят, че имам "нещо" там и да получавам покани за присъединяване.
Влезеш ли им веднъж в системата... трудно излизаш. Нещо като партийна принадлежност. Иначе регистрацията е само за10 секунди!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
HANS
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Feb 24, 2009
Мнения: 36
Място: Русе

МнениеВъведено на: 02 Мар 2010 00:11:13 » Отговори с цитат върни се горе

Не бих имал нищо против този човек Слави, ако си гледаше работата
тъй, че да не занимава неистово цяла България със себе си. В този
смисъл той утрепа не един и двама таланти. На ход е Иво, да се готвят
Краси и Виктор. Ако не избягат...Права е Кармелитас.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
karambol
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jan 25, 2009
Мнения: 181
Място: Сливо поле

МнениеВъведено на: 04 Мар 2010 17:54:53 » Отговори с цитат върни се горе

Абе гледам, че и жената се е писала във феса и развъжда някакви риби и си викам дали не съм аз балъка тъ ги неразбирам тези модерни работи.
Обаче,се чудя защо рибоците не стават за тъмъзлък и трябва да ги купуваш и да ги храниш...какъв е кярът-не знам. Някакъв левел, ама това не ще да е като лев нито като евро. Губи време е цялата работа. Прав е Сиромаха да ходи да пие бира. От друга страна за бирата трябва компания и мезе и може да се стигне до оливане, което е къде по-скъпо от това да си седиш пред компа и да си чатиш, и да си храниш рибките, и изобщо да правиш каквото се сетиш в нета.Вероятно това ще да е обяснението.
Кризата. Ако не е икономическата, някоя друга може да е.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com