Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 801
ХуЛитери: 4
Всичко: 805

Онлайн сега:
:: pinkmousy
:: lubara
:: LeoBedrosian
:: Albatros

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - Съдебният процес срещу Никола Вапцаров-документи, размисли
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
petsto
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 21, 2007
Мнения: 80
Място: Варна

МнениеВъведено на: 25 Окт 2009 12:49:07 » Отговори с цитат върни се горе

Може би това трябваше да публикувам преди предния документ.
petsto

Оскверниха гроба на поета Никола Вапцаров
02.03.2009, 20:04 (обновена 03.03.2009, 00:45)
news.bg

Гробът на поета Никола Вапцаров в Софийските централни гробища е бил осквернен.
Това са установили днес негови роднини, съобщи БНТ.
В момента липсват каквито и да било знаци, че поетът е погребан там.
Близките на Вапцаров казаха, че имат съмнения дали костите на поета са все още там и настояват да бъде направена ексхумация.
Гроб на поета Никола Вапцаров на практика вече няма.
В това се е уверил днес внукът на брат му, който носи и неговото име Никола Вапцаров. Цялото семейство е потресено от картината, която заварили на Софийските гробища.
"Състоянието е ужасяващо! Никакъв помен от това, че е лежал там Вапцаров. Не видях на гроба плочата, която тежи няколко тона. Плочата е разрушена на малки кубчета. Плочата с името на Вапцаров е била изтрита с някакъв флекс - не е останало името на човека, който е бил погребан там", коментират роднините.
От некролога на гроба те разбрали, че там е погребана племенница на Никола Вапцаров - Елисавета Николова. Тя е починала през ноември миналата година.
Няма значение кой е погребан там, въпрoсът е как е подходено - едно е да сложиш роднина - друго е да заличиш всякакъв знак за това кой е бил погребан там, категорчини са роднините.
Близките на поета са потърсили информация от гробищната администрация за това кой е дал разрешение в гроба на поета да бъде извършено друго погребение.
В гробищната администрация обаче не са дали отговор.
По думите на младия Вапцаров погребална агенция е извършила погребението на Елисавета Николова - с какви документи и с чие разрешение обаче не е ясно.
Близките на поета споделят, че сега най-голямото им притеснение е дали костите на Вапцаров все още са на същото място.
Роднините са уведомили полицията за случая. От там съобщиха, че е направен оглед на мястото и че тепърва ще изясняват случая.

На мемориала на Вапцаров и разстреляните заедно с него антифашисти в Централните софийски гробища надгробната плоча на поета е все още разрушена. Няма и друг знак, че там са тленните останки на българина, чиято 100-годишнина от рождението (7. 12. 1909) е вписана в календара на ЮНЕСКО. От 24 октомври 2008-а, когато в гроба скандално бяха притурени костите на далечна негова сродница, минаха почти 9 месеца, но държавата се оказа безсилна да оправи безобразието. Потомците на сестрата на Вапцаров Райна, чиято дъщеря Елисавета Николова почива незаконно, редом с именития си вуйчо, отказаха да местят костите й от мемориала, въпреки че нов гроб затова им е предложен. Никой от тях не опроверга и съмненията, изразени в медиите, от братовчедите им - наследници на поетовия брат Борис, че тленните останки на Вапцаров вече не са там и може би са изнесени в Македония. По техен иск се води досъдебно производство, което да разбули мистерията - за вандалщина срещу наследниците на Райна, и за безстопанственост - спрямо гробищната управа. Но дали това ще стане до датата на юбилея е трудно да прогнозираме! Междувременно някои от близките продължават да настояват за ексхумация на тялото на поета. А от родния му град Банско от 4 месеца предлагат тленните останки най-после да намерят покой там.
През март, само 2 седмици след писмения протест на бившата ни евродепутатка Биляна Раева до директорката на Националната британска библиотека (Бритиш лайбръри), нашият поет бе изваден от “македонската колекция” в официалния й сайт. В “българската страница” обаче той не бе добавен, защото в нея имена няма. А цели девет месеца не стигнаха у нас, за да бъде преборен кощунственият акт с поругания гроб на Вапцаров.

/ Интернет /

Бог да прости Елисавета Николова – племеницата на поета! Не неин грехът. През акъла на човек не трябва да мине такава мисъл а камо ли да я изпълни. Смятам , че освен закони има и морал. И че това е някаква херостатова постъпка, предварително много внимателно обмислена. А ако костите ги няма...А ако са пренесени в РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ...
/
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
artoa13
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 03, 2009
Мнения: 67

МнениеВъведено на: 25 Окт 2009 21:19:44 » Отговори с цитат върни се горе

angar написа:
Да отговоря набързо на последните нападки. Първо на Пайса - който ме обвинява че оправдавам действията, довели до 7 000 000 загинали от глад в Украйна и не знам колко от сталинския терор през 1935- 1938 година. Абсолютно не ги оправдавам. Страшно ми е болно и тъжно, че така е станало. И страшно обвинявам Сталинският режим за това. Защото това са били ненужни, невинни жертви, и непоправимо са навредили на социализма въобще. Това, че ги оправдавам, си е твоя измислица, която си си навил на пръста и няколко години без отдих я повтаряш.

Мен въпросите на религията малко ме вълнуват, и ако отвреме навреме те репликирам и по този въпрос, то е само за да поддържам тонуса ти. Но на въпроса за свободната воля. Вие ми цитирате небето и земята, а аз ще ви цитирам една пословица: "Когато Господ реши да убие някого, той най-напред му взема акъла!" Какво следва от тази пословица? Първо, че Господ понякога поисква да убие някого! От това следва, че той и убива - защото за него няма нищо невъзможно. А освен това, че той и взема акъла на на хората. А как човек, на когото Господ е взел акъла, може да прояви свободната си воля?

На Вещер ще отговоря, че аз не славя Мирчо Спасов - славя Вапцаров. А че Вапцаров /а и Ботев/ са имали комунистически убеждения не аз го казвам, те сами са го казали.

“Имам ли аз – то значи да има за тебе!
Имаш ли ти – то значи да има безброят!”

Няма друг, който само в два поетични реда толкова ясно да е изразил същността на комунизма!

И престанете да приписвате безобразият от последните 20 години на комунистите! България през последните 20 години се управлява от антикомунисти! Законите, по които функционира държавата, са антикомунистически. И идеологията е антикомунистическа. И медиите са антикомунистически.

И за Георги Марков. Може би греша, но ще отречете ли, че той е станал невъзвращенец не като обикновен интелектуарец, а като човек от тайните служби? Че е бил военизиран и че е имал и военно звание? Ако го отречете, аз си вземам думите обратно. Но ако не го отречете, неговият случай е съвсем особен. Такова дезертьорство никой не прощава. Не го търпи и ФБР! Защото хората от службите бягат с тайните си, продават ги и правят от това благосъстояние и кариера. А най-гротескното е, че сега плачете за него, но ако се беше завърнал, по закона за лустрацията нямаше да може да заеме никаква държавна служба!



Idea
http://www.youtube.com/watch?v=9xFuEyXIRwM
Laughing С колко ядра Ви е процесорът, маестро?
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
angar
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 13, 2004
Мнения: 1211
Място: София

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 09:38:11 » Отговори с цитат върни се горе

Моля ви - не препействайте предългите постинги на Ангар. Не заспамвайте темата.

Какво ме впечатли от препредния постинг на Петсто? Първо - колко жестока, колко алчна, нагла и брутална е била фашистката държава. Второ - че и тогава е имало добри, честни и смели хора, които са съчувствали и помагали на Бойка. И трето - разбити са намеците и слуховете, че Бойка не е обичала Вапцаров и че не се е разбирала и с баба Елена. Поставена в най- ужасни условия, Бойка не се е отказала от Вапцаров. Постъпката й ми припомни стихове на Димитър Методиев, написани за онези дни, "когато артилерията би по своите":

"О, Пенелопа!
Ти, която двадесет години чака
от път да се завърне Одисей!

Герой да чака може всяка!
Ала от своите отречен и оплют,
да чака своя мъж, бащата на децата,
и да опази вярата им свята
във него, в хората и в комунизма чиста -
туй може само тя - другарката на комуниста!"

От новината за самоубийството на Веселин Андреев аз наистина бях потресен - защото той беше комунист железен. Тогава преработих финала на стихотворението си "Вяра" - изцяло със стихове от Вапцаров.

"Какво обаче мене ме възпира
да не пробия своя слепоочник?
Животът е безкрайна еволюция!
Ще има още много революции!
Бронирана е твърдата ми вяра,
че не напразно е умрял Вапцаров!
Че ще възкръсне думата "Другарю!"
Че ще се радват на труда си хората
и пак ще се обичат като братя!"

"Светът е наш! Не бой се, друже!
И всяка молекулна част е наша!"

"И ти си наш! И всяка твоя молекулна част е наша! И всяка твоя думичка е наша!" - така го чувствам аз Вапцаров!

Комунистическите идеи сега са изритани "на бунището на историята". Но те и там - като искрица ли, като негаснеща свещица ли, продължават да са живи! И ни дават вярата, че някога пак човек за човека ще бъде приятел, другар и брат! А не: "Ти даваш на човека да пие вода, а водата я пие вълк!"

А за това, което разбрах за оскверняването на гроба на Вапцаров - извършено вече при демокрацията, просто думи нямам. За сегашните антикомунисти явно нищо българско свято няма!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
glishev
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jan 28, 2004
Мнения: 283
Място: София-Белград-Крешентиум-Застрелци

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 10:12:50 » Отговори с цитат върни се горе

Вапцаров не ми е любим поет, но това явно е отвратителен вандализъм. Скоро беше открадната и статуята на Владимир Димитров от родното му село.
Колкото до тези с комунистически убеждения - по-добре да се крият някъде на тъмно. Комунизмът е нещо като срамна болест.
"Фашистка държава"... Божичко.

_________________
Heart shall be bolder, harder the purpose,
prouder the spirit as our power dwindles.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя AIM адрес Yahoo куриер MSN куриер
Vaia
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): May 04, 2009
Мнения: 100

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 11:31:37 » Отговори с цитат върни се горе

glishev написа:
Вапцаров не ми е любим поет, но това явно е отвратителен вандализъм. Скоро беше открадната и статуята на Владимир Димитров от родното му село.
Колкото до тези с комунистически убеждения - по-добре да се крият някъде на тъмно. Комунизмът е нещо като срамна болест.
"Фашистка държава"... Божичко.


Sad И по-лошо ще става от ден на ден, защото нашите ученици са най-неграмотните в Европа и вероятно най-невъзпитаните.
Свиквайте.

Вапцаров е минал от една дрога на друга, защото, ако религиите са опиум за народите, същото важи и за комунистическата вяра, която изповяда така усърдно Ангар. Поне да беше я изложил системно и достъпно за непросветените.

Интересно, защо в САЩ, дори по време на Голямата депресия, тези идеи не хващат декиш, не намират почва. И там е имало протестанти и изобщо хора с капаци колкото щеш. Американците май нямат своя "Вапцаров". Може би защото са си имали негри за черната работа и имат друг манталитет .

Формирането на Вапцаров като личност е нещо, което ми е много по-интересно от трагичната му съдба или поезията му. Окъде и защо се появяват такива фанатици на дадена идея готови да се жертват за нея,но готови да жертват и чужд живот, за нещо, което не е сигурно, че е истина, че е възможно. Защо вярата е толкова важна, че биха ревнали като ранена в сърцето пантера или искат да нахранят с нея децата? За мен това е загадка и подобни хора ме плашат. Дали склоността е генетично предопределена като алкохолизма?Във Вапцаров има нещо нечовешко и отблъскващо, налудничаво,
маниакално.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
HANS
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Feb 24, 2009
Мнения: 36
Място: Русе

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 13:38:43 » Идеята да бъдеш преди всичко човек Отговори с цитат върни се горе

Поздравления за размислите ти, Vaia! Наистина е добре да помисли човек върху това - кое е по-ценно, по-човешко и по-истинско: да слугуваш цял един живот на една своя вяра в някакъв политически идеал, който гърми като детско балонче в момента, когато стане реалност или радостта, че си на този свят и можеш да му се възхищаваш, да обичаш ближния и да се прекланяш пред (не да побеждаваш!) майката-природа??
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Paisa
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Aug 14, 2004
Мнения: 580
Място: Пловдив

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 13:48:06 » Отговори с цитат върни се горе

Vaia написа:


....Във Вапцаров има нещо нечовешко и отблъскващо, налудничаво,
маниакално.



полека-лека
изстиваха последните надежди
и вярата
в доброто
и в човека,
в романтиката,
в празните
копнежи?
Ти помниш ли как
някак много бързо
ни хванаха в капана на живота?
Опомнихме се.
Късно.
Бяхме вързани жестоко.
Като някакви животни в клетка
светкаха
очите жадно
и търсеха,
и молеха пощада.
А бяхме млади,
бяхме толкоз млади!...

Всеки гледа от собствената си камбанария - тази която собственоръчно е построил. И за всеки, тя е най-добрата, построена на най-доброто място.
Какво маниакално има в горните стихове? Ами, че това си е актуално и днес. Беше актуално и вчера.
А за вярата - не е без значение в какво вярваш. Защото всеки вярва в нещо. Като че ли най-многобройни са тези, които вярват в собствената си непогрешимост, величие и изключителност, съдейки по изказванията. Прочие, атеизмът е също маниакална вяра. Както и вярата в бога на парите...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
galina
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jul 31, 2008
Мнения: 316
Място: някъде по морския бряг

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 14:07:48 » Привет, Paisa! Отговори с цитат върни се горе

Големите творци затова са големи, защото сътвореното от тях е непреходно, независимо от политическите им убеждения.
Кой може да отрече колко актуално звучи цитираното от теб, все едно е писано днес. Мисля, че много от нас се чувстват точно така, хванати "в капана на живота".

_________________
Ако се приемаш прекалено сериозно, знай, че се обричаш на вечно разочарование!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
rajsun
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Dec 26, 2004
Мнения: 1015

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 17:35:20 » ! Отговори с цитат върни се горе

Господи Исусе!
Какъв фантатик си бил, какъв маниак!
Да се оставиш да те разпънат, вместо да се наслаждаваш на живота!
Колко нечовешко, отблъскващо и налудничаво е това!

Майко, майко, и ти!
Жертваш се за детето си, вместо да се наслаждаваш на живота!

Когато хората няма какво да ядат, когато тровят мозъците им с лъжа,
когато, когато, когато...

Да се жертваш за другия?
Божичко!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
regina
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jul 15, 2006
Мнения: 281

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 22:59:29 » Отговори с цитат върни се горе

Петсто, най-културно те замолих да поправиш името на Вапцаров в заглавието на темата си...
Но - не! - Влизайки в сайта пак попадам на името ВапцОров! За какво са тези писъци за осквернена памет, когато се маскари име? С какво си по-различен от посмелите да сквернят паметта на поета?
С нищо...
Важен е не Вапцаров, разбира се, а да се начеше нечия логорея и его...

Е, на мен ми писна да чета това ВапцОров! За мен това е обида към човека и към поета, щом дори името му не е написано както трябва!
И обещавам да наспамя темичката ти, ако не го поправиш!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
petsto
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 21, 2007
Мнения: 80
Място: Варна

МнениеВъведено на: 26 Окт 2009 23:13:57 » Не зависи от мен... Отговори с цитат върни се горе

Помолих администраторите да поправят грешката. Съжелявам, че неволно я допуснах. Ще им пиша отново. Напълно си права. Извинявайте...
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Vaia
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): May 04, 2009
Мнения: 100

МнениеВъведено на: 27 Окт 2009 00:22:55 » Отговори с цитат върни се горе

Paisa написа:
Vaia написа:


....Във Вапцаров има нещо нечовешко и отблъскващо, налудничаво,
маниакално.



полека-лека
изстиваха последните надежди
и вярата
в доброто
и в човека,
в романтиката,
в празните
копнежи?
Ти помниш ли как
някак много бързо
ни хванаха в капана на живота?
Опомнихме се.
Късно.
Бяхме вързани жестоко.
Като някакви животни в клетка
светкаха
очите жадно
и търсеха,
и молеха пощада.
А бяхме млади,
бяхме толкоз млади!...

Всеки гледа от собствената си камбанария - тази която собственоръчно е построил. И за всеки, тя е най-добрата, построена на най-доброто място.
Какво маниакално има в горните стихове? Ами, че това си е актуално и днес. Беше актуално и вчера.
А за вярата - не е без значение в какво вярваш. Защото всеки вярва в нещо. Като че ли най-многобройни са тези, които вярват в собствената си непогрешимост, величие и изключителност, съдейки по изказванията. Прочие, атеизмът е също маниакална вяра. Както и вярата в бога на парите...

Idea
http://geom-bg.com/?p=13267
Прочети това.Ще ти хареса.

Отговорите са в детството. От една страна- женскота начало, евангелизмът, а от друга- мъжкото,борбеността, агресията.
И разбира се историческите условия , дарбата, темперамента.
Новата религия на комунизма, който обещава рая още утре, веднага щом вземем властта. Жалка и жестока история!

http://liternet.bg/publish/ctrifonova/urban.htm

http://liter.hit.bg/vapzarov.html

"Прочие, атеизмът е също маниакална вяра. Както и вярата в бога на парите.. "--Не твърдя друго.

Той е бил обречен.
Разбирам го, но не го харесвам.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Vaia
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): May 04, 2009
Мнения: 100

МнениеВъведено на: 27 Окт 2009 00:38:14 » Отговори с цитат върни се горе

angar написа:


Комунистическите идеи сега са изритани "на бунището на историята". Но те и там - като искрица ли, като негаснеща свещица ли, продължават да са живи! И ни дават вярата, че някога пак човек за човека ще бъде приятел, другар и брат! А не: "Ти даваш на човека да пие вода, а водата я пие вълк!"



http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0_%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F

Пепел ти на езика!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
angar
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 13, 2004
Мнения: 1211
Място: София

МнениеВъведено на: 27 Окт 2009 09:17:35 » Отговори с цитат върни се горе

Историята, Вая, всеки, който дойде на власт, я пренаписва. Поезията е тази, която не може да се пренапише!

Ние в Първата световна война бяхме против Русия, и я завършихме с втората ни национална катастрофа /първата ни национална катастрофа беше след Междусъюзническата война/. Във Втората световна война бяхме пак - вече срещу Съветския съюз, на страната на несправедливостта, и пак бяхме победени. И само благодарение на партизанското ни движение, на заслугите ни в Отечествената война и пак главно на представителя на Съветския съюз на мирните преговори, който единствен, но много твърдо ни защити: "България може да бъде спокойна за своите граници!", не завършихме с трета национална катастрофа. Защото комшиите искаха да ни вземат цяла Тракия, включително и Пловдив!

А ако Соболевата акция беше успяла, щяхме да бъдем и на страната на справедливостта, и на страната на победителите. Ето това е истинската история.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Paisa
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Aug 14, 2004
Мнения: 580
Място: Пловдив

МнениеВъведено на: 27 Окт 2009 09:43:34 » Отговори с цитат върни се горе

Vaia написа:

Idea
http://geom-bg.com/?p=13267
Прочети това.Ще ти хареса.

Отговорите са в детството. От една страна- женскота начало, евангелизмът, а от друга- мъжкото,борбеността, агресията.
И разбира се историческите условия , дарбата, темперамента.
Новата религия на комунизма, който обещава рая още утре, веднага щом вземем властта. Жалка и жестока история!

http://liternet.bg/publish/ctrifonova/urban.htm

http://liter.hit.bg/vapzarov.html

"Прочие, атеизмът е също маниакална вяра. Както и вярата в бога на парите.. "--Не твърдя друго.

Той е бил обречен.
Разбирам го, но не го харесвам.


Без ни най-малко да имам цел да се заяждам - не ми хареса. Ето, заради писания като това, се отнасям твърде скептично към идеята за критика. За мен това е ангажирана критика. Така трябва да изглежда поет като Вапцаров, по незнайни и само предполагаеми от мен причини. Вапцаров бил заместил духовния хляб с буквалния. В това му била грешката. Изречения, написани явно от човек, който никога не е живял истински живот, където скърбите, лишенията и радостите са реални. Няма да се посвеня да използвам думата "пикльовци". Такива са за мен всички, които поставили на удобните меки столове още по-меките си задници, на топличко и удобничко, без дори да са и помирисали онзи, истинския озъбен живот, който са принудени да живеят много хора, мъдро теоретизират и за съжаление в много случаи имат власт и да управляват. Лигльовци, които поставени в подобни условия ще се скапят моментално.
Много е лесно да се направиш на велик и умен спрямо ситуация, която не се отнася до теб. Но имат право да говорят само онези, които са преживели всичко това и са го надмогнали. Думите на всички останали, пет пари не струват и са престъпление спрямо словото.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаТази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com