Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 409
ХуЛитери: 7
Всичко: 416

Онлайн сега:
:: Mitko19
:: LeoBedrosian
:: pc_indi
:: Elling
:: Icy
:: Heel
:: Markoni55

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - Европейци и половина
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Анкета :: Вашата оценка

5
61%
 61%  [ 8 ]
4
7%
 7%  [ 1 ]
3
7%
 7%  [ 1 ]
2
15%
 15%  [ 2 ]
1
7%
 7%  [ 1 ]
Всичко гласували : 13


Автор Съобщение
konkurs
Модератор
Модератор


Записан(а): Mar 05, 2006
Мнения: 1152

МнениеВъведено на: 26 Яну 2009 14:21:36 » Европейци и половина Отговори с цитат върни се горе

И аз, като бая ви Ганя, бая свят съм изръшкала. Е, хайде да не е чак „свят”, ама тук таме из Европата и близките ни комшии – със сигурност.
Грабваме се един ден с възлюбления, то без него може ли и хайде към Австрия.Туй – след демократичните промени. Ми тъй де, вика ме си, нали сме свободни сега, европейци, кеф ти тук, кеф ти там…Изкарваме си по едни международни паспорти и я удряме на скитосване. Да не е като по татово време, да не можеш никъде да мръднеш, че и за валута да се молиш и да се принуждаваш с български коняк”Плиска” да си плащаш таксата по сръбската магистрала.
Сега няма такова нещо, имаш ли пари, нямаш проблем.Е, макар да не е точно тъй, но нейсе.Имам предвид, как веднъж уж „ходихме до Гърция”, ама стигнахме само до часовника на централна гара в София. Е на туй видно място, трябваше да ни чака лъскав автобус на агенцията организатор на екскурзията.Бяхме надлежно платили и фактура даже имахме за доказателство, че и паспортите си бяхме оставили в агенцията. Чакаме при часовника в уречения ден и час, чакаме, но тоя пусти автобус не се появява.Тогава тръгваме да си търсим правата в офиса на фирмата, но се оказа, че няма ни офис, ни паспорти, ни дявол…Всичко се беше изпарило.Възлюбления взе да гълта розови хапчета, както малчуган – бонбонки.Без малко да се дрогира горкият.
Но това премеждие не можа да откаже заклети пътешественици като нас.
И тъй,в един слънчев ден тръгваме ние за Австрия.Пък то красоти след красоти.Бе много чисти и подредени тия австрийци бе. Ма то дворовете им зеленина и цветя, цветя и зеленина…Накрая не издържах и викам на възлюбления:”Слушай, я спри до една къща да понадникна аз от тук, от там, да видя къде са си сели доматите тия мискини и къде им е курника с кокошките.”
Надничам от тук, надничам от там, ама ей така дискретно, уж си свирукам и се любувам на птичките и тревичките. И зад къщата аха-а-а, виждам друга малка постройчица, ама беличка, спретнатичка, като къщичка от приказките. За мой късмет, вратата и леко открехната. Гледам аз и се чудя:”Че на тия ахмаци, туй ли им е салмата бе, дето си държат дървата, сеното и си развъждат бълхи за тъмъзлък?!”
Ми то туй ни на салма прилича, ни на зимник.Ма то подредено като аптека, сечиво до сечиво, дръвцата като на картинка наредени, клетки някакви със зайци ли, със кокошки ли с що ли…Бе едно разхвърляно нещо по земята няма, да се препънеш в него и с кеф да изпсуваш.
Седнахме ние в колата и се чудим на акъла им. Добре, че никой не се сещаше на какво се чудим, че голям резил за нас „уж-европейците”.
То като си помисля, какъв по-голям резил беше, като ходихме на екскурзия до Будапеща. Мани, мани…
Решихме тогава организирано с група да бъдем.Всичко ти е осигурено. Хотела ти хотел, екскурзовода ти екскурзовод, храната ти храна…ама само сутрин и вечер и то шведска маса. Дааа ама из главата на нашия българин започват да се въртят следните мисли:”Бе що им плащам аз толкова пари, а те да ме минават с един обяд.Я аз да си подсигуря обяда!”
И масово се пущаха из джобовете варени яйца, пакетчета масло и конфитюр и тем подобни.Ми тъй де…Не се е родил още оня, дето ще мине бая ти Ганя, що пасти е натъпкал в джобовете си човекът, че на едни яйца ли ще прости.
Ама да се върнем пак към Австрия.Стигаме ние до Виена и сядаме да пием кафе, ама на най-централната улица, да ни пита човек къде ни е акъла. Едно русо девойче с дебела плитка и национална носия ни обслужва с блага усмивка, същински ангел. Да но като дойде ред да плащаме сметката, направо дявол ми се стори. Бе туй австрийско кафе много горчиво бе, горчиво та чак солено. Както и да е платихме и тръгнахме да се поразходим по главната, да позяпаме лъскавите витрини и уличните музиканти.
В един момент ни щуква да проведем и едно културно мероприятие, като посетим известната катедрала „Св.Стефан” баш на центъра на Виена.
Там поне пари няма да ни искат, казваме си успокоително, без да подозираме какво премеждие ни очаква.
Влязохме вътре, гледахме, зяпахме, цъкахме с език, а в катедралата бая народ. Ама насядали прилежно по пейките хората, няма тъпканица, няма свещи в опасна близост до косата ти като по Великден, няма излишно дъра-бъра…Седят си хората с едни книжки в ръце и чакат. Излизат по едно време пред тях един свещеник и един хор, че като запяват всички присъстващи заедно с тях, чак до възбог се чува.
Е, постояхме ние, послушахме и рекохме да си тръгваме. Да, ама вратите заключени.
Като почна службата край, кой влязъл-влязъл, кой излязъл-излязъл. Няма шум и търчане напред- назад, като в нашите църкви.Дисциплина има, нищо че е църква.
Защурахме се ние от врата на врата,брей, няма излизане. А имаме час да сварваме, документи да уреждаме.
По едно време, някакъв човек се доближава до нас и ни пита на немски какво търсим. Не че много го разбираме тоя език, но къде с ръце, къде с крака, обясняваме, че ни е спешно да излезем.
Смили се над нас човекът и ни преведе през една малка тайна вратичка навън.
Чак като ни блесна слънцето в очите си отдъхнахме и си рекохме:”Ега ти дисциплината, ега ти подредеността! Ориент, та пак ориеееент!”
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
proletna
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Nov 27, 2008
Мнения: 11

МнениеВъведено на: 25 Фев 2009 18:58:14 » Отговори с цитат върни се горе

Laughing Laughing Laughing
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
veselin1990
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Feb 26, 2009
Мнения: 3

МнениеВъведено на: 26 Фев 2009 17:15:25 » Отговори с цитат върни се горе

Българска работа... Laughing
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
proletna
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Nov 27, 2008
Мнения: 11

МнениеВъведено на: 26 Фев 2009 22:27:29 » Отговори с цитат върни се горе

Да наистина българска.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
veselin1990
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Feb 26, 2009
Мнения: 3

МнениеВъведено на: 28 Фев 2009 18:31:26 » Отговори с цитат върни се горе

Значи пълно единомислие.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
thebigplucky
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 10, 2004
Мнения: 774
Място: До брега на морето,но не съвсем.

МнениеВъведено на: 01 Мар 2009 11:50:13 » ... Отговори с цитат върни се горе

Very Happy
Австрийска му работа!
Надникнах аз, така, от любопитство, през една открехната врата в Щаер, да видя как живеят австрийците отвътре, щото, нали, няма кой да ме покани никъде. Оказа се - краварник. Гледат ме отвътре красавиците, и те любознателни и с топли очи... Ама няма да замирише, няма лайна до колене...
Австрийска му работа!
А през града две реки минават. Пъстърви по половин метър пресичат бистрите води насам-натам; лебедите идват до ръката ти; патките вечер излизат на крайбрежния тротоар да спят - никой не ги закача; няма бездомни помяри да обикалят неизхвърлените кофи...
Австрийска му работа!
И други неща мога да разкажа, ама ми се накърнява някакси националното ганьовско достойнство...
Болгар... Болгар...

С прискърбие ти слагам една петица!

_________________
plucky
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
copie
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 11, 2005
Мнения: 751

МнениеВъведено на: 03 Мар 2009 05:09:26 » Отговори с цитат върни се горе

Оф, писна ми от байганювски истории... хайде, излезте от тая дупка, българи!

_________________
Да изковем от минусите плюсове!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
copie
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 11, 2005
Мнения: 751

МнениеВъведено на: 03 Мар 2009 05:13:10 » Re: ... Отговори с цитат върни се горе

thebigplucky написа:
Very Happy
Оказа се - краварник. Гледат ме отвътре красавиците, и те любознателни и с топли очи... Ама няма да замирише, няма лайна до колене...
Австрийска му работа!


Пич, същите лайна в Австрия миришат по същия начин, уверих се лично. Село Залцбург, където учи хлапето ми, извън историческия център е една голяма конюшня и един голям краварник. И мирише. Тва е.

_________________
Да изковем от минусите плюсове!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
dushevadka
Гост





МнениеВъведено на: 03 Мар 2009 10:56:20 » Отговори с цитат върни се горе

Laughing
proletna
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Nov 27, 2008
Мнения: 11

МнениеВъведено на: 04 Мар 2009 15:35:59 » Отговори с цитат върни се горе

Трудно ще излезем от тази "дупка"!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
pastirka
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 02, 2007
Мнения: 791

МнениеВъведено на: 04 Мар 2009 20:27:40 » Отговори с цитат върни се горе

С хубав, цветен език ни разказваш байганьовското продължение в наше време. Хареса ми! За мен е за петица!
Успех! Laughing
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Покажи мненията преди:      
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com