Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Nela
Днес: 0
Вчера: 2
Общо: 14146

Онлайн са:
Анонимни: 844
ХуЛитери: 3
Всичко: 847

Онлайн сега:
:: LeoBedrosian
:: Oldman
:: Elling

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - Сивостен - конкурси
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
suffer_angelus
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Jan 13, 2004
Мнения: 57
Място: София

МнениеВъведено на: 01 Окт 2007 22:52:01 » Сивостен - конкурси Отговори с цитат върни се горе

С удоволствие бихме искали да обявим пред вас, че Сивостен има доброто желание да възстанови конкурсната си традиция. Трябваше ни известно време, за да обмислим сериозния провал на иначе грандиозния ни по план първи конкурс за разказ, при който недооценихме възможностите, но надценихме ентусиазма си, и накрая до предполагаемото издание на хартия така и не се стигна. От друга страна, впечатление ни направи нелошият успех на чисто състезателните и на доброволни начала издания на есета и разкази по тема, които предизвикаха известен интерес. И, в крайна сметка, успяхме да стигнем до междинен вариант, който да ви предложим, и се надяваме да удовлетвори и вас.

Не се съдържа някаква особена тайна в това, което сме замислили, затова ще си позволя да го изпиша и като обща формула - от този месец нататък сме в състояние да ви предлагаме всеки месец конкурси за творби на различни теми (подбрани от редакционния колектив с или без допитване до читателите, в зависимост от случая), като за всеки конкурс, независимо от темата, сме в състояние да осигурим материални награди на стойност до около 30 лева за победителя, и малко по-малки за поставения на второ място и за третия. Под материални награди разбираме основно книги, разбира се, макар че ако за конкретния конкурс има някакви особености, ще ги споменем изрично. Както и също съществува толеранс от някой лев, в разумни граници.

Знаем, че не е кой знае колко огромна сума, но за сметка на това можем да го правим всеки месец и по наше общо мнение този вариант е по-добър от голям конкурс, но само един. Ако ли пък живот и здраве възможностите ни позволяват, с удоволствие бихме увеличили наградния фонд.

Наградените три произведения ще бъдат публикувани в електронното списание, като редакцията си запазва правото на допълнителни и специални награди по своя преценка. Задължителното жури ще бъде редакционният колектив, а ако има допълнително такова, то ще бъде съобщено своевременно.

Малко по-особеното ни решение е всеки конкурс да продължава (почти) два месеца, основно с цел да се наберат повече предложения, а самите конкурси да се застъпват - т.е., конкурс се обявява между първо и пето число на месеца и събирането продължава през целия съответен месец и до двадесето число на следващия, след което се оценява до края на следващия месец, а публикацията е през третия, на равен интервал от време и в обратен ред на класирането. Или с други думи, обявяваме конкурс за разказ на 5-ти октомври, събираме до 20-ти ноември, на 30-ти обявяваме резултата. На 1-ви декември публикуваме третия, на 10-ти - втория, на 20-ти - победителя. Междувременно обявяваме конкурс за есе на 1-ви ноември, събираме до 20-ти декември, на 31-ви обявяме резултата, на 1-ви публикуваме третия и т.н. (датите +/- 1-2 до 3 дни, тъй като никога не се знае).

И това е цялата идея, надяваме се да ви хареса. Основното ограничение е произведението да не е публикувано другаде, иначе ограничение за броя произведения, които можете да изпращате няма. Другото не ограничение, но предпочитание, е произведението да не надвишава 64 хиляди символа, по чисто технически причини - иначе ще се наложи да го публикуваме на 2 или повече части.

Като за пръв път, обаче, ще направим малко изключение и ще обявим два конкурса едновременно, като единият ще продължи три месеца (т.е. нищо няма да се промени от горенаписаното, просто ще го обявим сега, вместо в началото на идния месец). Причината за това е, че неговата иначе стара идея ни се струва малко по-тежка и предполагаме, че тримесечният срок ще е по-удачен. Но завбъдеще не предвиждаме подобни изключения.

И така:

Конкурс за хумористично-фантастичен разказ
Срок: 20 октомври 2007 г.
Няма специални условия

Конкурс "Опознай родината..."
Срок: 20 ноември 2007 г.
Оригиналното заглавие на идеята беше "Познавам ли родния си град", но в крайна сметка се съгласихме, че е излишно да ограничаваме авторите до рамките именно на родния им град, а можем да им оставим свободата да опишат друго място в България, от които са били впечатлени. Няма специални условия за формата на текста - може да изглежда като есе, статия, разказ, но е за предпочитане да е достатъчно описателен - да речем все едно ще го чете чужденец. Също така на качествени и показателни илюстрации ще се гледа с добро око.

За повече информация (не че има повече), изпращане на материали и въпроси - http://www.sivosten.com

_________________
http://www.sivosten.com/
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя Yahoo куриер ICQ номер
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com