Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Perunika
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 14143

Онлайн са:
Анонимни: 786
ХуЛитери: 1
Всичко: 787

Онлайн сега:
:: Mitko19

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 253

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 480

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 482

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hulite/www/www/header.php:2) in /home/hulite/www/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 483
ХуЛите :: Виж тема - Уплашеното момче
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Анкета :: Гласувайте за това произведение

5
66%
 66%  [ 2 ]
4
33%
 33%  [ 1 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Всичко гласували : 3


Автор Съобщение
Alkabala
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 28, 2004
Мнения: 75

МнениеВъведено на: 30 Юни 2005 16:31:39 » Уплашеното момче Отговори с цитат върни се горе

Уплашеното момче


Петьо седеше нацупен на малко столче в ъгъла на стаята си, а козирката на шапката му бе спусната ниско над очите. Още щом влезе, майка му усети, че момчето е ядосано и тихо попита:
- Защо си се усамотил тук? Какво става?
- Засега нищо не става, но след няколко дни ще стане, ще им дам да разберат!
- На кого?
- На глупаците и глупачките от нашия клас.
- Кои са те?
- Всички момчета и момичета. Момчетата ми се подиграват, че не играя добре футбол, а момичетата ми се смеят като объркам нещо в час. Но аз намерих едни батковци – наричат ги “гардовете на училището”. Ако им дам всичките си спестени левчета, те ще им разкажат играта! Ще им ги дам, мамо! Не искам да ме тормозят повече!
Майката на Петьо усети колко отчаяно и уплашено е момчето. Бе още в първи клас, а такива тъмни чувства да завладеят душата му! Стана й мъчно. Седна до него и започна да му разказва:
- Погледни през прозореца към небето, Петьо! Виждаш ли облачетата – бели и пухкави? Носят се леко по небето, гонят се, настъпват се, сменят формата си – сякаш играят някаква своя игра. Веднъж имало облаче, също така бяло и пухкаво, но то не можело да се носи толкова игриво, колкото останалите му другарчета, защото си мислело, че не е достатъчно способно, добро и красиво. Останалите облачета подскачали леко, огрени от светлина, доволни и излъчващи щастие и от време на време му се присмивали, че е тромаво. От това на него му ставало много мъчно и съвсем не му се играело. То престанало да се включва в игрите, стояло само и от отчаяние станало сиво и мрачно. Другарчетата му даже престанали да го забелязват.
Един ден дошъл силният вятър. Той не обичал малките бели облачета и бързо ги прогонил в най-отдалечените кътчета. Видял сивото малко облаче и му казал: “Харесвам те, и стига да искаш, с теб можем да бъдем приятели!”. Сърцето на облачето трепнало. Да се сприятели със силния вятър му се струвало голяма чест.
“Разбира се, че искам”, отвърнало то. “Но какво трябва да направя, за да бъдем с теб приятели?”
“Много е просто. Ще тръгнем двамата по небето, ще ти дам от моята сила, ще пораснеш, а от теб искам само едно - да трупаш в себе си омраза. Познато ли ти е това чувство?”
“Познато ми е добре. Аз мразя ужасните бели облачета, които са толкова весели и доволни.”
“Мисли за тях със злоба и омразата ще се натрупва в теб във формата на големи ледени късове. Заедно ще обикаляме по небето и всеки ще се страхува от нас. Ще усетиш сила и могъщество. А когато те заведа над едно селце, ще изсипеш омразата си – своите ледени късове. И ще им дадем да разберат хората, които живеят там и които много обичат слънцето, светлината и малките бели облачета. Ще съсипем цялата им реколта .”
Сивото облаче, щом чуло, че ще накаже някой, който обича неговите врагове, веднага се съгласило. Вятърът го понесъл по небето и непрекъснато му повтарял: “Мрази, мрази, мрази – изпълвай се с омраза и така ще пораснеш силен и страшен!”
То слушало и се превърнало в голям тъмен облак. Приятно му било, че може да закрие Слънцето, че откъдето минел, наставал мрак.
“Ето, стигнахме”, казал вятърът. “Виждаш ли отсреща онзи едър сив облак? Прилича на теб, но ти си по-силен. Отиди и му го докажи! Излей цялата си омраза и го победи!”
Облакът тръгнал. Блъснал съперника си, но получил съпротива от негова страна. Никой не искал да отстъпи. Всеки се мислел за по-зъл и по-силен. Разразила се страшна битка. Проблясвали мълнии, чували се страховити трясъци. И двата облака носели достатъчно стаена омраза и тя се изсипвала на едри ледени късове върху земята. Двамата съперника били тежко ранени. Боляло ги много. Нашият познайник помислил, че ще умре. Уплашил се. Съжалил, че бе позволил на Силния вятър да го поведе по тези пътища. Какво бе постигнал? Бе съсипал реколтата на хората, а на него самият му се искало да поживее още. Спомнил си за Бог. Започнал да се моли и да иска прошка за греховете си. Знаел, че не заслужава, но се надявал, защото бил чувал, че Бог прощава на всеки, който истински се е разкаял. Плакал дълго и се разкаял с цялото си сърце. И станало чудо! Отново се превърнал в бяло пухкаво облаче, намиращо се в огряно от слънце небе, заобиколено от други бели облачета. Те му се усмихвали и то отговорило с усмивка. Сърцето му вече било пълно със спокойствие, добрина и радост. Това го окрилявало и този път и за него игрите били весели и приятни.
А силният вятър знаел, че няма кой да подмами с лукавството си и за дълго се скрил незнайно къде.
Петьо гушна майка си.
- Бъди добър, сине! Вярвай, в силите си, знай, че си талантлив и способен, никога не мисли лошо на другите, забрави злото и доброто само ще дойде при теб!


Автор: Росица Николаева Стратиева
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
copie
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Mar 11, 2005
Мнения: 751

МнениеВъведено на: 30 Юни 2005 20:28:53 » ! Отговори с цитат върни се горе

Dobro i мъдро същество!
Животът, уви, е различенSad
Често се питам дали съм добра майкаSad
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка
Покажи мненията преди:      
Този форум е заключен: не може да се пускат или редактират теми.Тази тема е заключена: не може да се отговаря или редактира.
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Можеш да пускаш нови теми
Можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com