Привет, Anonymous » Регистрация » Вход

Сдружение ХуЛите

Посещения

Привет, Anonymous
ВХОД
Регистрация

ХуЛитери:
Нов: Anyth1978
Днес: 1
Вчера: 1
Общо: 14145

Онлайн са:
Анонимни: 557
ХуЛитери: 2
Всичко: 559

Онлайн сега:
:: pinkmousy
:: LioCasablanca

Електронни книги

Вземи онлайн електронна книга!

Календар

«« Април 2024 »»

П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930         

[ добави събитие ]

Екипи на ХуЛите

Публикуващи администратори:
изпрати бележка на aurora aurora
изпрати бележка на alfa_c alfa_c
изпрати бележка на viatarna viatarna
изпрати бележка на Valka Valka
изпрати бележка на anonimapokrifoff anonimapokrifoff

Издателство ХуЛите:
изпрати бележка на hixxtam hixxtam
изпрати бележка на BlackCat BlackCat
изпрати бележка на nikikomedvenska nikikomedvenska
изпрати бележка на kamik kamik
изпрати бележка на Raya_Hristova Raya_Hristova

Координатор екипи и техническа поддръжка:
изпрати бележка на Administrator Administrator


С благодарност към нашите бивши колеги:
mmm
Angela
railleuse
Amphibia
fikov
nikoi
ХуЛите :: Виж тема - "Всяко тържество на България е смърт за Русия"....
.: Търсене :: Списък на потребителите :: Групи :: Профил :: Влез и виж бележките си :: Вход :.

 
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Автор Съобщение
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 16 Май 2015 01:05:51 » за това няма спор - Отговори с цитат върни се горе

че още сме роби. Единствената причина за тази тема е една преди нея със заглавие - Да не зачеркваме историята. И точно за това се обърнах към историята, но нашата, не съветската. Съветската изобщо не ни интересува, пък и тая тема правеше точно това - зачеркваше историята, изкарвайки СССР единствения добър в ужасния свят.Трябва да се знае историята на българо - руските отношения, в които винаги сме били жертва на Русия.

Няма друга възможност за една малка и бедна държавица като нашата от тази да е нечия марионетка. Въпросът е дали да е руска или американска. Не знам как си представяш България да има абсолютно независима политика.Всичко се свежда до това,че НАТО е по-малкото зло от Русия,а не че НАТО е добро. Добро няма.
angar
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 13, 2004
Мнения: 1211
Място: София

МнениеВъведено на: 16 Май 2015 08:46:38 » Отговори с цитат върни се горе

Наричайте ме комунист -
защото съм такъв!
Наричайте ме атеист -
защото съм такъв!
Наричайте ме русофил -
защото съм такъв!

Какво е русофоб -
микроб,
носител на зараза,
наречена "омраза"!

"Фил" означава обич, "фоб" означава страх и омраза. А "ултрафоб" би трябвало да означава ултраомраза.
А омразата разяжда най-много носителя си, онези които я изпитват.

И ти, Ранвир, като се хвалиш че си ултрарусофоб, хвалиш се с това, от което човек би трябвало да се срамува. Ти си като онези глупци, за които Ботев е казал:
"Туй, що глупци вий не знайте
позор ли е или слава."

А това стихотворение на Вазов, както и цитатите от Раковски, Каравелов и Ботев които привеждаш в един от предните си копи пейстове, показват само, че понякога и най-умният си е малко прост.

Защото аз не знам през 1916 година руски войски да са идвали в България или на Балканския полуостров.
А ако са се показали и насам, било е по времето на Първата световна война. Пак война, в която България е била на грешната страна, в съюза на агресорите, срещу Русия.

Освен това русофобите не се спирате пред никакви измислици. Както измислихте онова писмо на Левски до Ботев и Каравелов, че щял да им откъсне топките, ако са за Русия. Способни сте да омърсите и най-чистите ни национални герои, само и само да кажете нещо лошо за Русия. Ни срам у вас, ни съвест.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 16 Май 2015 12:35:16 » Ангар, съчетанието от комунизъм и русопатия е убийствено. Отговори с цитат върни се горе

Демонстрираш го убедително. След като достигна дотам,че нарече изверга Ленин гений, препоръча ни отхвърления от историята марксизъм и нескрито жалиш за времето, когато България не беше държава,а съветска колония, очевидно си неспасяем случай.
Има една огромна разлика между русофила, уважаващ руския народ , но като ЕДИН ОТ ХИЛЯДИТЕ, и русопата, заслепен и обладан от руските бесове.Ти си русопат в концентриран вид.Ако Путин утре ни анексира като Крим или въоражава банди като в Източна Украйна, ще си много доволен.
Не съм русофоб, на изпита по руска класическа литература имах шестица и всеки четвъртък слушам по радио Фокус предаване за руски шлагери - руската музика ми харесва повече от американската.
Но ти си замръзнал на ниво 1965 г. и не си еволюирал. Very Happy
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 17 Май 2015 13:14:02 » Ето една много показателна статия от Ботев. Отговори с цитат върни се горе

Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

“Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.

Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял”, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има право да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание. –

Първата рекрутация, която правителството прибърза да направи по колониите, има твърде печален исход. Правителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъна в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество."
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 21 Май 2015 00:56:42 » Отговори с цитат върни се горе

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/20/2537356_daniel_mitov_opredeli_kato_bezotgovorni_vnusheniia_na/

За първи път имаме външен министър, който не коленичи покорно пред кремълските гаулайтери, а казва истината за руската политика общо и в частност към нас.
SAlexandrov
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Sep 20, 2014
Мнения: 26

МнениеВъведено на: 21 Май 2015 11:20:36 » Отговори с цитат върни се горе

Отлична тема!!!

Относно русофилството и русофобството.

Преди време си казвах - "Абе руският народ не е виновен, че случва все на лоши политици"...

Но истината е следната:

«Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !», Джордж Оруел.

Трагедията е огромна.
Руснаците масово подкрепят Путин и неговата имперска мания.

Истината е, че руснаците масово (МАСОВО!) страдат от имперски амбиции. Ако попиташ един обикновен руснак в каква държава иска да живее - в богата или велика, той ще ти каже непременно, че иска да живее във велика държава. Може да не е богата, но Русия трябва да е велика.

Чудно ми е защо руснаците не се гордеят с това, с което би следвало да се гордеят - чудесно литературно наследство, наука, изкуство... а те непременно трябва да се гордеят с дрънкане на оръжие...

Заради събитията в Украйна и масовата подкрепа на обикновения руснак към режима на Путин вече изпитвам масово отвращение към всичко руско... и руска музика не мога да слушам без всичко в мен да се свива от неприязъм.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Посети сайта на потребителя
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 21 Май 2015 12:11:27 » Колега,, абсолютно съгласен съм с теб, Отговори с цитат върни се горе

същото мисля и аз. Нямаше изобщо да взема отношение, но една тема тук просто ме възмути, която си беше чиста руска и съветска агитация. Само с две неща, написани от теб, не съм съгласен.

Да, руснаците си имат робски синдром, те са свикнали някой да мм одира кожите, от Иван Грозни до Елцин и Путин, това е народ, който няма рецептори за свобода, но руснаците са поне истински родолюбци, обичат си родината и заслужават уважение.А нашенските рублофили, които са с руски чипове, са истинските негАдяи.

И още - руската музика не трябва да мразим. Меломан съм, слушам постоянно музика и руската,особено традиционната,е на много високо ниво. Има живот в нея, пулсира, а американските и британските хитове са ужасяващо еднакви и стерилни. Путлеризмът, както много точно наричат тоя режим, все пак не може да убие руската творческа искра,защото наистина Русия е имала велики творци.
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 05 Юни 2015 11:42:38 » Отговори с цитат върни се горе

"И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла.
Но Русия ни освободи, ще да ни се каже. Да, но тя освободи и татарите, и черкезите, и бухарците, и поляците, и грузинците и много още други. Ако тя ни е освободила, то е било само за това, за да ни тури на гърба нов самар."
Захарий Стоянов, 1886г.
Exclamation
angar
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 13, 2004
Мнения: 1211
Място: София

МнениеВъведено на: 06 Юни 2015 23:12:59 » Отговори с цитат върни се горе

SAlexandrov и Ранвир, няма ли да си затъкнете най-после фобските уста! Докога ще говорите и повтаряте глупости и неверни неща?
Кой ви такова за слива, та се блещите срещу Русия?
Аман от глупаци и простаци!
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 08 Юни 2015 12:46:14 » рублофилия и рсопатия Отговори с цитат върни се горе

Ангар, дорогой мой, вече неколкократно отбелязвах, че рублофилията и русопатията нанасят непоправими увреждания и ти си така добър да го потвърждаваш. Темата е пълна с десетки примери за това, че Русия е наш враг и единствено русопатите не го проумяват. Laughing Laughing
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 08 Юни 2015 14:11:01 » Re: рублофилия и рсопатия Отговори с цитат върни се горе

Ranvir написа:
Ангар, дорогой мой, вече неколкократно отбелязвах, че рублофилията и русопатията нанасят непоправими увреждания и ти си така добър да го потвърждаваш. Темата е пълна с десетки примери за това, че Русия е наш враг и единствено русопатите не го проумяват. Laughing Laughing


Едно кравешко лайно, изсрано посредата на междуселски път, заговорило с конски глас на дивия кон, който препускал през нивите: "Коньо, да не вземеш да ме стъпчеш, щото така или иначе, аз ще си остана тук!".

Та така и ти, Ранвир, my dear.
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 08 Юни 2015 14:24:43 » Достоевски Отговори с цитат върни се горе

А, и другият русопат, здравствуй! Пиши по русски, пожалуйста.
Още един пейст.

Very Happy Достоевски за руската завист към българите


Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”

И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.

Ф. М. Достоевски

====
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 08 Юни 2015 14:37:41 » Re: Достоевски Отговори с цитат върни се горе

Ranvir написа:
А, и другият русопат, здравствуй! Пиши по русски, пожалуйста.
Още един пейст.

Very Happy Достоевски за руската завист към българите


Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”

И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.

Ф. М. Достоевски

====


Чо за ерунда, бляд? Very Happy
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Ranvir
Гост





МнениеВъведено на: 08 Юни 2015 14:58:12 » великите българи не са харесвали Русия, и с пълно право Отговори с цитат върни се горе

К сожалению, я не понял. Переведи для не русских. Very Happy

Не знаю почему так ръмжите с тов. Ангар, след като темата за отношенията Русия - България в миналото и днес е особено важна.

чорт возьмит вас Very Happy
papacot
ХуЛитер
ХуЛитер


Записан(а): Apr 08, 2009
Мнения: 719

МнениеВъведено на: 08 Юни 2015 15:09:50 » Re: великите българи не са харесвали Русия, и с пълно право Отговори с цитат върни се горе

Ranvir написа:
К сожалению, я не понял. Переведи для не русских. Very Happy

Не знаю почему так ръмжите с тов. Ангар, след като темата за отношенията Русия - България в миналото и днес е особено важна.

чорт возьмит вас Very Happy


Поздравления за начина, по който си избрал да се изживяваш като "велик българин"! Или като неща(с)тен трол. Smile
Виж профила на потребителя Изпрати лична бележка Изпрати e-mail на потребителя Посети сайта на потребителя
Покажи мненията преди:      
Започни нова темаРепликирай в темата
Виж предишна тема Влез и виж бележките си Виж следваща тема
Не можеш да пускаш нови теми
Не можеш да отговаряш във форума
Не можеш да редактираш мненията си
Не можеш да триеш свои мнения
Не можеш да гласуваш във форума



Powered by phpBB version 2.0.21 © 2001, 2006 phpBB Group
Theme template LFS NewBoxBlue v.1.0.2 designed by LeoSoft © 2016 www.leofreesoft.com